Groot Wild maakte eerder de voorstelling '2089'. (Foto: aangeleverd)
Groot Wild maakte eerder de voorstelling '2089'. (Foto: aangeleverd) W.MESSINK@UPCMAIL.NL

Almeerse theatermakers maken voorstelling over ‘het nieuwe normaal’

Uit

ALMERE - Zoek(t) is de vierde productie van de Almeerse theatermakers van Groot Wild. Voor deze, en de komende producties, slaan Groot Wild en KLEURinCULTUUR de handen ineen om een theatrale reis, vol ontdekkingen te maken in het centrum van Almere Buiten.

“Zoek(t) is een wandelvoorstelling waarbij het publiek letterlijk wordt meegevoerd naar een wereld die verdacht dicht bij de werkelijkheid ligt”, vertelt productieleider Melissa Duijn van Groot Wild. “Met deze samenwerking zetten wij samen met KLEURinCULTUUR in op talentontwikkeling van kinderen uit Almere, een doel dat onze beide organisaties nastreven.”

Workshops in Artlabs

De workshopreeksen in de Artlabs van KLEURinCULTUUR vormen het uitgangspunt voor Zoek(t). “Vanuit daar zullen kinderen gescout worden om deel te nemen aan het talentontwikkelingstraject. De voorstelling kan gezien worden als het eindproduct van dat traject en is een showcase waarin de deelnemende kinderen uitgedaagd worden om zich verder te ontwikkelen of in contact te komen met andere kunstdisciplines.”

‘Het nieuwe normaal’

De voorstelling gaat over ‘het nieuwe normaal’. Na de pandemie maakt de regering de balans op. Hoe reageert de bevolking op de ‘nieuwe’ samenleving? Almere is uitgekozen als proef-stad. Een aantal inwoners heeft zich vrijwillig opgegeven om deel te nemen aan het onderzoek van de overheid.

Testlabs

“Op verschillende locaties in het centrum van Almere Buiten zijn testlabs ingericht”, vertel Duijn. “In ieder testlab ondergaat het publiek een andere test. Deze tests gaan over communicatie, verveling, nabijheid en andere thema’s die in tijden van lockdown aan de orde geweest zijn. Welke onderdelen van het normale leven zijn het waard om je weer naar toe te haasten?”

De voorstelling Zoek(t) wordt gespeeld op zaterdag 27 en zondag 28 november in de Cultuurdôme (voormalige Woondôme) aan de Middachtenlaan 21. Starttijden theatertocht: 12:00 en 15:00 uur. Kaarten kosten €12,50. Kijk voor meer informatie op www.grootwildtheater.nl en www.kleurincultuur.com.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto