Jan Vogel bij het pand van Casa Casla. (Foto: Almere DEZE WEEK)
Jan Vogel bij het pand van Casa Casla. (Foto: Almere DEZE WEEK)

Nieuw leven voor pand Casa Casla aan Weerwaterplein

Uit

Nieuw leven voor pand Casa Casla aan Weerwaterplein

Door Marcel Beijer

STAD CENTRUM – De Stichting Casa Casla gaat het pand aan het Weerwaterplein 3 nieuw leven inblazen als expositie-, podium- en debatcentrum. Het bestuur van de stichting is met een aantal partners in gesprek over een gezamenlijke (coöperatieve) vorm van samenwerking en programmering. Daarover zal het eerste debat gaan.

Voorzitter Jan Vogel is blij dat het opvallende pand – dat de laatste jaren voornamelijk leeg stond – een nieuw leven krijgt. “Het pand is eigendom van de stichting en dat is in een stad als Almere best een bijzonder gegeven. We wilden het weer een functie geven in de stad: ontmoeting, verbinding. Misschien te vergelijken met Pakhuis De Zwijger of De Balie in Amsterdam, maar misschien ook wel anders. Dat moet nog blijken.”

Huurders

Vogel verwacht dat de exploitatie van het pand rendabel zal zijn. In het pand zijn huurders ingetrokken die de basis vormen: het Cultuurfonds Almere, KLEURinCULTUUR en Avanti. “Daarnaast ontstaan hiermee kansen om de programmering van de expositie-, podium- en debatruimte op de begane grond opnieuw vorm en inhoud te geven. Hiervoor kunnen mensen ons ook benaderen via info@casacasla.nl. We gaan graag in gesprek.”

Debatcentrum

Vogel is er wel van overtuigd dat een debatcentrum iets toevoegt aan de ontwikkeling van de stad. “Over de bomenkap, het woonprobleem, sociale cohesie. Er speelt veel Almere. Het zou mooi zijn als hier - vooruitlopend op de politieke agenda - kennissessies worden gehouden. Door deskundigen uit te nodigen, maar ook de bewoners te horen, de jongeren. Belangrijk is dat Almeerders elkaar ontmoeten, kennis delen en vergaren. Almere is onderhand wel toe aan dergelijk maatschappelijk platform. Daarnaast is de ruimte ook te huur voor bijeenkomsten. We krijgen daar overigens al aanvragen voor binnen.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto