Afbeelding

Expositie ‘Ik en de Stad’ samengesteld door leerlingen groep 7

Uit

STAD CENTRUM -  Bij Kunst is Leuk in Almere Centrum is nog tot en met zondag 28 november de expositie ‘Ik en de Stad’ te zien. Deze expositie is samengesteld door leerlingen uit groep 7 van verschillende Almeerse basisscholen in het kader van het lesprogramma KIDD (Kunst Is Dichterbij Dan je Denkt).

Onder het motto ‘Kunst is Leuk’ organiseren Anke Portier en Foktje Doornbos sinds begin dit jaar pop-up exposities in een leegstaand winkelpand aan de Schutterstraat. Maar hoe doe je dat? Hoe bouw je een expositie en zorg je dat er mensen komen kijken? In samenwerking met KIDD gaan leerlingen van groep 7 dat zelf ontdekken tijdens de excursie Kunst is Leuk. Ze selecteren de kunstwerken, denken na over de presentatievorm en zorgen ervoor dat het publiek een voet over de drempel zet door onder andere wervende tekstjes te schrijven.

De tentoonstelling is nog te bezichtigen op 25, 26, 27 en 28 november tussen 12.00 en 17.00 uur bij Kunst is leuk aan de Schutterstraat 17. Kijk voor meer informatie op https://www.facebook.com/kunstisleuk.036

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto