Violist Igor Ruhadze en Caroline in 't Veld & band geven samen een winterconcert. (Foto: aangeleverd)
Violist Igor Ruhadze en Caroline in 't Veld & band geven samen een winterconcert. (Foto: aangeleverd)

Winterparty en twee Kerstconcerten bij Nieuw Podium Klassiek Almere

Uit

ALMERE - Nieuw Podium Klassiek Almere (NPKA) heeft snel geschakeld om de geplande concerten zoveel mogelijk door te kunnen laten gaan ondanks de aangescherpte coronamaatregelen.

Russische Pianovirtuozen

Zo is het concert van de drie jonge pianovirtuozen uit Moskou verplaatst naar zaterdag 11 december van 11.00 tot 12.00 uur. In missiecentrum De Wegwijzer aan de Makassarweg in Almere Buiten spelen Fedor Orlov (17), Artemy Sokolovsky (17) en Egor Oparin (16) dan werken van Tsjaikovski, Lists, Chopin en Rachmaninov.

Winterparty Caroline in ‘t Veld 

Zaterdagmiddag 11 december is vervolgens de Winterparty met de Almeerse Caroline in ‘t Veld & band, eveneens in De Wegwijzer. Van 15.00 tot 16.00 uur spelen zij stukken van hun laatste album Encore, bijgestaan door de Almeerse violist - en initiatiefnemer van het Nieuw Podium Klassiek Almere - Igor Ruhadze.  “Het wordt een echt decemberconcert en we zijn trots om dat samen met Igor Ruhadze te mogen doen”, vertelt Caroline in ‘t Veld. “We speelden nooit eerder samen en we zijn dus keihard aan het repeteren. We laten het publiek straks het beste twee werelden horen.”

Zij is heel blij dat het concert toch kan doorgaan. “Wij kijken ernaar uit om weer voor publiek te spelen. Het wordt ook via livestream uitgezonden, zodat de meest kwetsbare mensen ons ook kunnen zien. Dankzij sponsor Autobedrijf Jedi gaat een deel van de tickets naar stichting Wensjes en Bij Bosshardt, die ervoor zorgen dat families met een klein budget ons concert toch kunnen bijwonen.”

Twee kerstconcerten 

Ook staan er twee kerstconcerten op het programma: op zaterdag 18 december van 15.00 tot 16.00 uur in De Wegwijzer in Buiten en op zondag 19 december van 15.00 tot 16.00 uur in de Sint Bonifatius kerk aan de Contrabasweg in Muziekwijk.  Kom in de ultieme kerststemming met countertenor Sytse Buwalda, violist Igor Ruhadze, Ensemble Violini Capricciosi en het Almeerse kinderkoor Grandi Piccoli onder leiding van Elnara Muermans.

Igor Ruhadze en Ensemble Violini Capricciosi spelen eeuwenoude en geliefde kersthits van wereldberoemde componisten, waaronder aria’s uit Händels ‘Messiah’ en Bachs ‘Kerstoratorium’, maar ook Vivaldi’s Winter uit de Vier Jaargetijden. Grandi Piccoli presenteert hartverwarmende kinderliederen en en de hele zaal mag meezingen met bekende kerstklassiekers zoals Silent Night, God Rest You, Last Christmas, Ave Maria en nog veel meer.

Ga voor alle informatie en tickets naar www.npka.nl

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto