Een greep uit de kunstwerken. (Foto's: aangeleverd)
Een greep uit de kunstwerken. (Foto's: aangeleverd)

Cursisten The Seasons Art Class Almere exposeren eigen werk

Uit

HAVEN - Cursisten van The Seasons Art Class Almere hebben hun teken- en schildercursus zaterdag afgesloten met een tentoonstelling in de Blauwe Reiger in Haven.

The Seasons Art Class biedt teken- en schilderlessen voor volwassen. “Mede dankzij Cultuurfonds Almere konden wij doorgaan met onze lessen. Deze zijn zo opgezet dat iedereen, zowel beginner als gevorderde, er plezier aan zal beleven”, vertelt cursuscoördinator Aicheline Everts. “In eerste instantie is het de bedoeling dat de cursisten hun creatieve vaardigheden bij het schilderen en tekenen verbeteren. Het is echter net zo belangrijk dat zij nieuwe mensen ontmoeten en plezier hebben. Daarom proberen wij een gezellige, relaxte sfeer tijdens onze lessen te creëren. Niet alleen om te zorgen dat potentiële kunstenaars zich kunnen ontwikkelen, maar ook om te zorgen voor een levendige sociale bijeenkomst waar al onze cursisten iedere keer naar uitkijken. Het biedt ruimte om bijvoorbeeld verdriet te verwerken of even afstand te nemen van de alledaagse routine, vooral nu in deze bewogen periode waar veel niet mogelijk is. ”

Lof en respect

Voor de slottentoonstelling hadden de cursisten hun beste werkstukken gekozen om te exposeren. Het resultaat was een kleurrijke tentoonstelling met heel divers teken- en schilderwerk. Jan-Melle Liscaljet van Cultuurfonds Almere sprak lovende woorden: “Ik ben onder de indruk van de technieken en de algehele creatieve ontwikkeling van iedereen. Zelfs in deze periode hebben jullie doorgezet en zelfs nog een expositie weten te creëren met zoveel mensen die aanwezig zijn om hiervan te kunnen genieten. Alle lof en respect.”

De 14-weekse schildercursus  van The Seasons Art Class begint weer op 11 januari 2022 bij De Blauwe Reiger aan de Steiger 77 in Haven. Neem voor meer informatie en inschrijving contact op Aicheline Everts via 036- 5252847 of aicheline@schilderlessen-almere.nl. Zie ook: https://www.schilderlessen-almere.nl of https://www.facebook.com/Seasonsartclassalmere

Uit de krant