Gravity Circus. (Foto: aangeleverd)
Gravity Circus. (Foto: aangeleverd) Adhan

Almeerse band Gravity Circus wil indie-muziek op kaart zetten

Uit

ALMERE - De Almeerse band Gravity Circus wil de indie-muziek in Almere op de kaart zetten. “Deze scene bestaat hier al jaren, maar is alleen erg versplinterd en onderbelicht. Er zijn geen grote acts om samen naar toe te gaan, daarvoor gaan liefhebbers naar andere steden”, aldus de band. “We hebben niet de illusie dat Almere binnen één jaar de hoofdstad van de indie-muziek gaat worden, maar wij hopen in de komende jaren de Almeerse indie-scene een geluid te kunnen geven.”

Gravitiy Circus bestaat uit Jimmy Nagaura Yabiko, Ken Luske en Adhan Dadalto. Zij houden zich al vijf jaar bezig met muziek en zijn in die periode vooral op zoek geweest naar hun identiteit en sound. “Wij hebben al veel muziek gecreëerd en uitgebracht. Elk nummer was een experiment”, vertellen de jongens van de band. “Met onze doe het zelf-mentaliteit hebben we veel uitgeprobeerd en voor elkaar gekregen. Van het gebruiken van een lege Fanta-fles voor een bepaald geluid, tot contact leggen met professionals in de muziekindustrie. Inmiddels hebben we de nodige ervaringen opgedaan en is het tijd voor een volgende stap: het uitbrengen van een album.” 

Crowdfunding

Om een professioneel debuutalbum te kunnen maken is Gravity Circus een crowdfunding gestart op Voordekunst.nl. “Met deze nummers willen we vervolgens gaan optreden in Almere en omgeving. Zo willen de op diverse plekken indie-liefhebbers samenbrengen en anderen ook inspireren om muziek te maken.”

The Hero’s Journey

Het thema van het album wordt The Hero’s Journey. “In de afgelopen jaren hebben wij als persoon, als band en ook als Nederlands volk veel meegemaakt. Denk aan depressie, eenzaamheid, dualiteit en nu ook covid-19 en de gevolgen ervan. Wij willen onze verhalen en ervaringen hierover in muziek uiten. Hiermee hopen wij anderen te laten inzien dat ze er niet alleen voor staan en dat wij er samen doorheen kunnen breken.”

Wie het project van Gravity Circus wil steunen kan dit doen via www.voordekunst.nl. Kijk op www.gravity-circus.com, Youtube of de social mediakanalen van de band om een idee te krijgen van de muziek die zij maken.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto