(Foto: Sanne Kooiman)
(Foto: Sanne Kooiman)

Almeerse documentairemakers brengen makers Netflix-serie Misfit in beeld

Uit

ALMERE - Almeerse documentairemakers hebben in opdracht van Cultuurfonds Almere een film gemaakt over de makers van de Netflix-serie Misfit. De makers van deze serie - Erwin van den Eshof en de broers Jeffrey en Brian De Vore - groeiden zelf ook op in Almere. Inmiddels zijn ze gevierde filmmakers en dit jaar kwamen zij in Almere samen voor het maken van de Netflix-serie Misfit.

Het centrale thema in Misfit is ‘Durf te Dromen’. Dat thema staat ook centraal in de documentaire, die niet voor niets Dromenjagers heet. In de documentaire vertellen Erwin van de Eshof en Jeffey en Brian de Vore hoe ze in Almere op de basisschool al bezig waren met het maken van films. Alle drie gingen ze vervolgens naar de Meergronden in Haven, een school waar naar eigen zeggen hun creativiteit enorm werd gestimuleerd.

Nadat ze de filmacademie hadden afgerond begonnen ze met het maken van films en tv-series. Ze werkten onder andere aan de films Doodeind, Zombibi, Popoz, Misfit, én aan de aan de series De Ludwigs en Flexe Gasten. Uiteindelijk kwamen zij weer samen voor de populaire Netflix serie Misfit, die zich in Almere afspeelt. 

Fragmenten

In de documentaire vertellen zij hun verhaal en worden fragmenten getoond van de projecten waar ze aan gewerkt hebben. Van hun eerste prille stappen die ze samen met Almeerse vrienden maakten, tot de succesvolle films en series die hen bekend hebben gemaakt.

Uitzending Omroep Flevoland

Omroep Flevoland zendt de documentaire in twee delen uit op 1 en 2 januari 2022. Aflevering 1 is beschikbaar op 1 januari vanaf 10:15 en wordt vervolgens ieder uur herhaald tot en met 16:15 uur. Op 2 januari wordt vanaf 08:00 tot en met 16:00 ieder uur aflevering 2 uitgezonden.

Bekijk hier de trailer van Dromenjagers:


Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto