(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

Shantykoor Almere telt af naar Floriade

Uit

ALMERE - Shantykoor Almere kijkt uit naar de opening van de Floriade Expo. Op 13 april zal het koor de openingsdag van de wereldtentoonstelling muzikaal opluisteren.

Het aftellen is dus ook begonnen voor het Shantykoor Almere. Vorige week hebben de koorleden daarom - bij windkracht 8 en in de striemende regen - de Floriade Aftelklok op de Esplanade verzet.

“We treden op 13 april op vanaf het pontonpodium op het Weerwater en zingen daar zowel het Engelstalige als Nederlandse Shantylied”, vertelt Edze Hiemstra van Shantykoor Almere. “Wij zullen voor het eerst bij elk nummer kort beschrijven waar het lied over gaat. Voor het eerst zullen wij ook optreden met zeven dames in het koor. Wij hebben stille hoop dat tijdens ons optreden de koning voorbij komt die ook de Floriade zal openen.”

Muzikanten gezocht

Het Shantykoor is in beweging en zou er graag nog een paar muzikanten bij hebben, zoals een basgitarist, accordeonist, keyboardspeler en iemand die dwarsfluit speelt. “Momenteel hebben wij 47 leden en hopen weer op onze oude bezetting van 55 leden te komen. Wij kijken echt uit naar het komende seizoen en zullen dan een nieuw elan tonen.”

Meer informatie: www.shantykooralmere.nl