(Foto: Nichon Glerum)
(Foto: Nichon Glerum)

Drie dagen theater, muziek, debat en inspiratie in Groene Kathedraal

Uit

OOSTERWOLD - Het kunstmuseum in oprichting M.  organiseert van 25 tot en met 27 maart in samenwerking met Land Art Flevoland ‘De Groene Kathedraal VerwarMt’.  Een cultureel weekend waarbij Flevolanders op een nieuwe manier kunnen kennismaken met De Groene Kathedraal als middelpunt van samenkomst, discussie en kunst.

Elke dag is er een wisselend programma van activiteiten voor en door Flevolanders. Collectief Walden speelt meerdere keren per dag de voorstelling Warmte. Hij brengt een merkwaardige installatie mee met een grote houtkachel die ook dienst kan doen als preekgestoelte. 

Op de zaterdagmiddag kan er gewandeld worden met stadsboswachter Kim Buisman langs de oeroude oevers van de Eemvallei. De rivierbedding uit het verleden volgend kijkt ze met de wandelaars vooruit naar het stadsbos van de toekomst.  Theatergezelschap Gouden Haas stoomt het publiek als zelfbouwer in Almere met een culturele oefening in toekomstdenken klaar, om niet alleen voor zichzelf te bouwen maar ook voor de generaties die na ons komen.  

Muziek

Muziek is er van Jolle Roelofs en het Oosterwoldse trio BOEZEM. Roelofs dompelt toeschouwers onder in een instrumentale fantasie van natuur en muziek met behulp van electronica en live-instrumenten. Trio BOEZEM brengt met zang, viool en contrabas de muziek Van Bach tot Piazzolla naar de Groene Kathedraal. Een speciale luister-warming-up door Marzièh Reyhani maakt dit optreden tot een extra bijzondere ervaring. De lichtkostuums, die kunstenaars Jurrian van den Haak en Sanne Schouwink eerder maakten met de bewoners van Oosterwold, wijzen bezoekers de weg langs alle activiteiten. 

M. is een voorproef van een nieuw museum voor immersieve kunst en landschapskunst in Almere. Zowel in een paviljoen op het terrein van Floriade Expo 2022, maar ook daarbuiten brengt M. het publiek in aanraking met kunst die overal om je heen is en je zintuigen prikkelt. Kijk voor meer informatie over programma en tickets voor De Groene Kathedraal VerwarMt op jijbentm.art.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto