Afbeelding

BonteHond en 2TurvenHoog creëren ‘t Trotse Bos op Floriade

Uit

ALMERE – Het Almeerse jeugdtheatergezelschap BonteHond en 2TurvenHoog hebben het afgelopen jaar invulling gegeven aan het bos op Utopia Eiland. Samen doopten zij het bos om tot ‘t Trotse Bos. Een plek op de Floriade Expo 2022 voor kinderen en hun families waar kunst en de natuur samenkomen. 

In ‘t Trotse Bos vinden Floriade-bezoekers het Bostheater, waar de voorstelling Red de Wereld onder regie van Judith Faas van BonteHond 180 dagen lang speelt. De première is op zaterdag 16 april. Daar vlakbij staat de Wenstoeter van kunstenaar Will Beckers, waarmee alle kinderen hun toekomstwensen via het Weerwater de wereld in kunnen verspreiden.

Boze bloemen, bedroefde bijtjes

Een betere wereld begint bij jezelf. Lichten uit als je de deur uitgaat, dikke trui aan in plaats van de verwarming laten loeien, zonnepanelen op het dak en geen plasticflesjes meer kopen. Of wat dacht je van elektrisch rijden, plantaardig eten en gebruikte kleding in de textielbak gooien. Er moet iets gebeuren, want het gaat helemaal mis. Maar we moeten al zoveel. Daarom is er Red de Wereld, een show vol boze bloemen en bedroefde bijtjes, om het goede voorbeeld te geven. Een voorstelling over de impact van liedjes over moeilijke dingen en dansjes over iets waar je toch niks van snapt. Vol bangmakerij en goede bedoelingen en glitterig amusement.

Zintuigelijke kunstroute 

Naast het bostheater ligt ‘t Trotse Bos, een zintuigelijke kunstroute door 2Turvenhoog waar bezoekers geprikkeld en uitgenodigd worden om te ervaren hoe de mens onderdeel is van de natuur. Met kunstwerken van Marloeke van der Vlugt, Ronald van der Meijs, Annabel Schouten, Bianca Lurvink en kunstenaarscollectief de Onkruidenier.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto