Charlie Chan Dagelet met Stefan Rokebrand in Mama Medea van theatergroep Suburbia. (Foto: Bart Grietens)
Charlie Chan Dagelet met Stefan Rokebrand in Mama Medea van theatergroep Suburbia. (Foto: Bart Grietens)

Charlie Chan Dagelet genomineerd voor Theo d’Or

Uit

ALMER E - Charlie Chan Dagelet is genomineerd voor de prestigieuze Theo d’Or voor haar rol in de voorstelling ‘Mamma Medea’ van de Almeerse theatergroep Suburbia. 

“Charlie Chan Dagelet zoekt de grenzen op van een uiteenlopende reeks aan emoties. Ze schuwt zowel het grote gebaar niet als de fijnzinnige verstilde detaillering. Zo biedt Dagelet met haar gedurfde spel nieuwe inzichten in de emoties en drijfveren van Medea”, aldus de Nederlandse Toneeljury. “Met al haar grillige schakeringen tart Medea in de vertolking van Dagelet alle spelregels van de liefde. Zo onberekenbaar en intrigerend als Medea is, zo fascinerend en meeslepend is Dagelet in haar spel.”

De Theo d’Or wordt op 11 september 2022 uitgereikt tijdens het Gala van het Nederlands Theater in Amsterdam. Naast Charlie Chan Dagelet zijn ook Sien Eggers, Janni Goslinga en Hadewych Minis genomineerd voor de prijs. Mamma Medea, van Tom Lanoye en in regie van Olivier Diepenhorst, was afgelopen seizoen te zien bij Theatergroep Suburbia. Het Almeerse theatergezelschap laat weten enorm trots te zijn en feliciteert Dagelet met haar nominatie. 

Lees meer op www.tf.nl/programma/charlie-chan-dagelet

Uit de krant