Het Voedselmuseum is terug op het terrein van Vis à Vis. (Foto: Marinus Boezem)
Het Voedselmuseum is terug op het terrein van Vis à Vis. (Foto: Marinus Boezem)

Het Voedselmuseum opent deuren weer op terrein Vis à Vis

Uit

ALMERE - De pop-up tentoonstelling Het Voedselmuseum opent zondag 17 juli voor een tweede seizoen haar deuren op het terrein van theatergezelschap Vis à Vis bij het Almeerderstrand. “De onderdelen van vorig seizoen zijn verder uitgebreid en ontwikkeld en er zijn twee geheel nieuwe installaties: het zadenhuis en een Kunstinstallatie ontwikkeld door mbo studenten”, vertelt Robin Vroom van stichting ’n Wilde Keuze. 

Hoe voeden we de wereld nu en in de toekomst op een manier die evenveel teruggeeft aan de aarde als dat ze neemt? Dit was de vraag waar ’n Wilde Keuze in 2021 mee aan de slag ging. Het resultaat was een prototype van het Voedselmuseum op het terrein van Vis à Vis, een tentoonstelling over de veelzijdigheid van ons voedselsysteem. In 2022 is de pop-up tentoonstelling terug. 

Zes voedselwerelden

In het Voedselmuseum ontdekken bezoekers zes voedselwerelden die het verhaal van ons eten steeds op een andere manier vertellen: het aardehuis, het waterhuis, het medicijnhuis, het zadenhuis, het verhalenhuis en een verassende installatie ontwikkeld door twaalf studenten van het Aeres MBO Almere. “De afgelopen acht weken zijn 12 studenten Toegepaste Biologie van het Aeres MBO Almere het voedselsysteem ingedoken en zij hebben drie voedselthema’s uitgewerkt tot interactieve installaties voor het Voedselmuseum”, vertelt Vroom: “Dit project is onderdeel van ons nieuwe kunsteducatie programma, waarbij we duurzame thema’s toegankelijk en toepasbaar maken binnen het curriculum van mbo onderwijs.”

Culinaire theatervoorstelling

Het Voedselmuseum wordt zondag 17 juli feestelijk geopend. Tussen 13.30 en 14.45 uur kan het Voedselmuseum worden ontdekt. Daarna gaan de aanwezigen met elkaar aan tafel om te kijken naar de culinaire muziektheatervoorstelling GRONDPROEVEN 1. De acteurs en muzikant vertellen het verhaal van de akkerbouwers die hun weg zoeken in een veranderende wereld. Tijdens de voorstelling proeft het publiek de verschillende smaken van piepers uit de polder en horen zij over de dilemma’s die daar achter schuilgaan. 

Ga voor meer informatie en tickets naar www.wildekeuze.nl.

Uit de krant