De nieuwe expositie toont weer zeer divers werk. (Foto: Almere DEZE WEEK)
De nieuwe expositie toont weer zeer divers werk. (Foto: Almere DEZE WEEK)

Nieuwe expositie met Almeerse kunst in Cultuurdôme

Uit

BUITEN CENTRUM – In de Cultuurdôme in Almere Buiten is tot en met 2 oktober een nieuwe expositie te zien met werk van vijftien Almeerse kunstenaars.

“De eerste expositie was een succes en vroeg dan ook om een vervolg”, vertelt curator Mik Augusteijn, die deze tweede tentoonstelling samen met mede-curator Isabelle de Veer heeft samengesteld. “Afgelopen periode hebben alle deelnemende kunstenaars heel hard gewerkt om de ruimte die zij ter beschikking hebben gekregen volledig eigen te maken.” 

Er is niet alleen werk te zien van ervaren kunstenaars, maar er wordt ook ruimte geboden aan nieuw creatief talent. Augusteijn: “Er zijn in Almere niet veel plekken waar zij hun werk kunnen laten zien, daarom willen wij hen een podium bieden.” Het resultaat is een bonte tentoonstelling met zeer diverse werk. Van grote kleurrijke muurschilderingen, tot houtskooltekeningen, fotografie, objecten, een groeiend haakkunstwerk en nog veel meer. 

Deelnemende kunstenaars

De tentoonstelling bevat werk van Anke Portier, Floor Schothorst, Amber Schaafsma, Rafe, Robert Monteban, Niels Hanewald, Roos Vergeest, Bridget Verhoeven, Camil Juffer, Keije Wieringa, Yasmine Ismaili, Jordan Yvel, Edrian van Diermen, Rian Warmoeskerken en Hallaikbenhetjebro. 

De expositie is tot en met 2 oktober elke zaterdag en zondag tussen 12.00 en 17.00 uur te bezichtigen. Toegang is gratis. De Cultuurdôme is te vinden aan de Middachtenlaan 21, in de voormalige Woondôme tegenover DoeMere. Tot het leegstaande gebouw plaatsmaakt voor woningbouw, doet het dienst als culturele broedplaats.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto