Scene uit The Worst Person in the World.
Scene uit The Worst Person in the World.

Publiek kiest The Worst Person in the World voor openluchtbioscoop

Uit

HAVEN - The Worst Person in the World is de film die op zaterdag 27 augstus wordt vertoond tijdens de openluchtbioscoop op de Markt in Haven. De hele maand juli is er volop gestemd door Almeerders en Corrosia is blij met de winnaar. The Worst Person in the World kreeg met afstand de meeste stemmen.

Dit komische drama van Joachim Trier, die de kijkers in 12 hoofdstukken meeneemt in het onstuimige liefdesleven van de dertiger Julie (Renate Reinsve). De film wordt misschien een feest der herkenning voor 30-plussers, want als Julie deze magische leeftijd bereikt, heeft ze het gevoel dat haar leven stilstaat. Iedereen om haar heen krijgt kinderen, heeft een steady relatie en is gewoon gelukkig. Maar bij Julie begint het te knagen. 

De relatie die ze met de oudere striptekenaar Aksel heeft is weliswaar stabiel, maar de vonken springen er niet meer af. Daarom vraagt Julie zich af of dit alles is wat het leven te bieden heeft. Als ze de jongere en knappe Eivind ontmoet, gooit ze het over een andere boeg in de hoop antwoorden te vinden op al haar vragen over de liefde, haar carrière en het leven. The Guardian gaf de film vijf sterren en noemt hem een ‘instant classic’.

De film is op zaterdag 27 augustus gratis te zien op de Markt in Haven. Aanvangstijd 20.30 uur. Corrosia zorgt voor een paar strobalen, maar mensen kunnen ook hun eigen stoeltjes meenemen. Bezoekers kunnen eigen snacks meenemen, maar Corrosia Café heeft ook een uitgebreid snackpakket in de aanbieding.

Uit de krant