Koeienstal Vliervelden. (Foto: Growing Music)
Koeienstal Vliervelden. (Foto: Growing Music)

Expositie en muziekfestival in boerderij Vliervelden

Uit

OOSTERWOLD - Landbouw en cultuur komen in het weekend van zaterdag 10 en zondag 11 september samen op het erf van boerderij Vliervelden in Oosterwold. Performer Jos Bregman opent zijn expositie De Akker Als Schilderij in Odin Foodcafé op zaterdag 10 september om 13.30 uur, ingeleid door contrabassist Egon Kracht. Egon Kracht opent er die middag ‘zijn’ Growing Music festival om 14.00 uur.

Vliervelden is een boerderij met koeien en 40 hectare gifvrije akker. Op het erf staat naast een stal en stroschuur ook een dorp met een winkel en een café, een timmerwerkplaats, een houtwerf en een kinderopvang. De huizen staan aan een groen plein - de meent - met een boomgaard, een vijver en een kruidenheuvel, kippen en een picknicktafel. Bregmans kunsthuis staat aan de meent. Pluktuin Vliervelden vormt een kleurrijke dorpsrand. 

Muziekfestival Growing Music

Vliervelden als boerderij verbouwt voedsel, maar ook kunst. De stal is voor het derde jaar onderdak voor Growing Music, hèt muziekfestival van Oosterwold, met dit jaar onder andere een muziekfietstour, een opera over Brecht en een wekdienst op zondagochtend. 

Atelier Vliervelden

In dezelfde stal bevindt zich ook het hart van Bregmans kunst, Atelier Vliervelden, met de huidige expositie als resultaat. “Het woord expositie klopt eigenlijk niet, het is een geheel van acties, gedachten, taal en objecten”, aldus Bregman. Hij noemt zijn werk een sociale sculptuur. “De inbreng van publiek is essentieel: je kunt het schilderij eten en de lijst wandelen.” Foodcafé Odin is het kloppend hart van deze sociale sculptuur, daar toont Bregman gechipt hout van een iep die in de ‘lijst’ stond en 7 februari 2020 omwaaide.

Bezoekers zijn van harte welkom bij Vliervelden op 10 en 11 september 2022. 

Meer over de expositie: akkervliervelden.nl

Meer over het muziekfestival: growingmusic.nl

Uit de krant