(Foto: Almere DEZE WEEK)
(Foto: Almere DEZE WEEK)

Jubileumexpositie podium De Meester bij Kunst is Leuk

Uit

STAD CENTRUM - Poppodium De Meester bestaat 15 jaar en dat wordt gevierd met een expositie bij Kunst is Leuk aan de Schutterstraat in Almere. 

Van school, naar jongerencentrum, tot volwaardig poppodium. Het pand aan de Rentmeesterstraat heeft aardig wat transformaties gekend. In de afgelopen vijftien jaar heeft De Meester veel moois gerealiseerd dankzij het team van vrijwilligers, betrokken Almeerders, tal van artiesten en sponsoren. Grote namen als The Opposites, Ronnie Flex, Armand, Typhoon, Van Dik Hout en vele anderen stonden er op het podium.  

Almeerse trots

“Als realitief klein poppodium is het de uitdaging om artiesten te programmeren die aan het begin van hun carrière staan. Acts die nu nog niet bij iedereen bekend zijn, maar over een paar jaar de Ziggo Dome uitverkopen”, vertelt Melissa Duijn, coördinator van De Meester. “Hierbij proberen we altijd wat extra’s te betekenen voor artiesten van eigen bodem, onze Almeerse trots.”

Als poppodium stimuleert De Meester niet alleen artiesten. Er komt namelijk nog veel meer kijken bij een cultureel avondje uit. Denk aan de technici die er de kneepjes van het vak leren en vrijwilligers die hun eerste biertjes tappen. “Maar ook jongeren die iets missen in het Almeerse uitgaansleven. Concepten als Woop!Woop!, Drumpatroon, Dubsteppen, COLLAB, Skameester, Folk Fest en de Freakout Soulparty worden allemaal geínitieerd of gedragen door Almeerders. Ook nu staan de de deuren van de popzaal nog altijd open voor samenwerkingen en eigen initiatieven.”

Bij Kunst is Leuk is de komende weken een overzicht te zien van 15 jaar Poppodium De Meester. Naast vele foto’s en posters is er onder meer ook een Oktoberfest- en een Schemerlampfestivalhoekje ingericht. De expositie is gratis toegankelijk tijdens de openingstijden van Kunst is Leuk: Openingstijden: Donderdag en vrijdag van 12:00 - 17:30 uur, zaterdag en zondag van 12:00 - 17:00 uur. 

(Foto: Almere DEZE WEEK)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto