Wethouder Kees Ahles (links) opende vrijdag de expositie bij Casa Casla. (Foto: Remco Uri)
Wethouder Kees Ahles (links) opende vrijdag de expositie bij Casa Casla. (Foto: Remco Uri)

Expositie In Rap en Roer bij Casa Casla

Uit

STAD CENTRUM - De nieuwe cultuurwethouder Kees Ahles opende vrijdag de expositie “In rap en roer” in Casa Casla. De expositie toont werk van de deelnemers van het gelijknamige project van Caroline in’t Veld. 

Er zijn portretten te zien van de deelnemers, gemaakt door Claudia Kamergorodski en Richard Terborg. Door middel van QR codes kan het publiek de deelnemers en hun verhaal ontmoeten in filmbeelden, podcasts en muziek. “De expositie laat zien dat de cultuursector niet zo open en toegankelijk is als deze lijkt”, sprak Ahles in zijn openingswoord. Daarna ging hij voorop in een vrolijke ronde om het pand met kleine optredens. 

Talent ontwikkelen

Veel van de makers in expositie vechten met het labeltje outsider art. “Wij doen niet aan dagbesteding of hobbykunst,” zegt Caroline in’t Veld, de motor achter het project. “Hier zijn mensen serieus hun talent aan het ontwikkelen. Zo maken we behalve hun kunst zelf, de factoren zichtbaar die ervoor zorgen dat ze niet aan bod komen.”  Marloes Huijsen, directeur van Bureau Gelijke Behandeling in Flevoland: ”Door de veelzijdigheid en de culturele diversiteit lijkt de cultuursector vaak een branche waar gelijke behandeling prima in orde is. In praktijk blijkt het helaas vaak nog lastig.” 

De expositie “In Rap en Roer” is tot 24 oktober gratis te bekijken op afspraak in Casa Casla aan het Weerwaterplein 3 in Almere Stad. Mail hiervoor naar info@casacasla.nl.

Uit de krant