(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

Documentaire ‘Indisch Zwijgen’ en regisseurs bezoeken Almere

Uit

ALMERE - De documentaire Indisch Zwijgen - geregisseerd door twee Indische Nederlanders, Sven Peetoom en Juliette Dominicus -  wordt op zaterdag 19 november om 14.00 uur voor het eerst vertoond in Almere. In de Nieuwe Bibliotheek zullen de regisseurs de film vertonen en achteraf volgt een nagesprek tussen Indische Nederlanders van verschillende generaties. 

De film volgt onder andere Amara van der Elst, de spoken-word artiest en dichter die vorig jaar veel indruk maakte bij de Nationale Dodenherdenking op de Dam. Ook zullen Mei Oele (DJ en beeldend kunstenaar) en documentairemaker Juliette Dominicus te zien zijn. 

In de film duiken drie Indische jongeren van de derde generatie in hun eigen familiegeschiedenis in een poging het generatielange ‘Indisch zwijgen’ te doorbreken. Hoe beïnvloedt het verzwegen verleden hun huidige leven? Hoe kunnen zij als derde generatie uitdragen wat het betekent om Indisch te zijn? De documentaire vormt een startpunt voor een gesprek over een verleden van Nederland dat tot op heden vaak onderbelicht bleef. Een verhaal waar iedereen die te maken heeft met een verzwegen verleden zich in kan herkennen. 

Jaar van Nederlands-Indië

2022 wordt ook wel ‘het jaar van Nederlands-Indië’ genoemd: 75 jaar na de onafhankelijkheid van Indonesië worden onder andere de tentoonstellingen ‘Revolusi!’ in het Stedelijk Museum en ‘Onze koloniale erfenis’ in het Tropenmuseum vertoond. Deze film leeft mee met het momentum om het zwijgen over koloniale verleden te doorbreken. De makers van de film, Sven en Juliette, zijn net als de personages Indische kunstenaars van de derde generatie. 

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.denieuwebibliotheek.nl of bij de klantenbalies van de bibliotheek.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto