Psychose tijdens een optreden in De Corneel in Lelystad. (Foto: Tom de Jong)
Psychose tijdens een optreden in De Corneel in Lelystad. (Foto: Tom de Jong)

Psychose lanceert tweede album: #IkWoonNogSteedsInAlmere

Uit

ALMERE – Ze maken stevige alternatieve hiphop, met invloeden van punk en metal en maatschappijkritische teksten. Vanuit een do-it-yourself mentaliteit houdt de Almeerse band Psychose alles het liefst in eigen hand: van het produceren en opnemen van eigen nummers, tot het regelen en organiseren van optredens. Op 4 februari lanceren ze in De Meester hun tweede album: #IkWoonNogSteedsInAlmere.

Psychose is in 2019 opgericht door bandleden ‘Kleine Krijger’ (rap en teksten), ‘De Dirigent’ (live-sampling en producer) en ‘Graaf Stolk’ (drums). Drie vrienden met verschillende muzikale achtergronden, maar een gezamenlijke visie. Al snel brachten zij hun eerste album ‘Ongecensureerd’ uit. Sinds een jaar versterkt gitarist ‘De Ketter’ als vierde man de gelederen van de band.

Echte Almeerders

Met de titel van hun tweede album dragen de bandleden uit dat zij echte Almeerders zijn. “Dat kun je zowel positief als negatief interpreteren”, lachen ze. “Als je zegt dat je uit Almere komt lijken mensen bijna medelijden met je te hebben, terwijl het hier echt zo slecht niet is. Maar op cultureel gebied loopt Almere flink achter op andere grote steden. Voor bands zijn weinig tot geen plekken om op te treden, daarom spelen wij voornamelijk buiten de stad.” De albumtitel is tevens een verwijzing naar de woningcrisis. “Wij zitten ook min of meer gevangen in Almere, want vindt maar eens ergens anders een plek om te wonen.”

Boodschap

Vijf nummers van het album zijn inmiddels uitgebracht op Spotify. “Daarnaast hebben we een kritisch nummer gemaakt over het WK voetbal in Qatar”, vertelt ‘De Dirigent’. “Onze teksten hebben altijd een boodschap en vaak een cynische laag. We kaarten uiteenlopende maatschappelijke thema’s aan, zoals de situatie van de boeren, racisme, geloof, de ‘doodvaardersplassen’, complottheorieën en het ideaalbeeld dat wordt gecreëerd op sociale media bijvoorbeeld.” 

Hondsdol

Onder de noemer ‘Hondsdol’ geven de Almeerders ook andere jonge bands de kans zichzelf te ontwikkelen. “Een soort Popronde, maar dan kleiner en lokaler. Wij geven op één avond meerdere bands een podium om op te treden en bieden de podia hiermee een interessant programma. Zo willen we de hele scene als het ware een culturele boost geven.” Hondsdol organiseren zij op diverse plekken in het land. Zo vinden de komende edities plaats in de Vondelbunker (10 december), Vrankrijk (13 januari) en OCCII (24 maart) in Amsterdam en op 20 januari in Slachthuis Haarlem. 

Releaseparty

Het nieuwe album van Psychose wordt op 4 februari in podium De Meester gelanceerd tijdens een gezamenlijke releaseparty met drie andere lokale acts: Fire Proof, The Hearted en The Medicines. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.demeesteralmere.nl

Volg Psychose op Instagram en Facebook, bekijk hun livemuziek op Youtube en luister hun nummers op Spotify.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto