(Foto: Sanne Peper)
(Foto: Sanne Peper) Sanne Peper

Isotopia: menselijk science-fiction theater

Uit

HAVEN - Woensdag 25 januari om 20.00 uur is de theatervoorstelling Isotopia van regisseur Liliane Brakema te zien in Corrosia Theater, Expo & Film. Een indringend science-fiction verhaal dat toont hoe ver mensen gaan voor veiligheid wanneer ze niks meer te verliezen hebben.

Het stuk speelt zich af in de nabije toekomst. Bas en Valerie (Ali-Ben Horsting en Wendell Jaspers) zijn in de steek zijn gelaten door de samenleving en zoeken heil in het idealistische Isotopia. Hun nieuwe leven begint als een droom, maar ontwikkelt zich langzaam tot een angstaanjagende nachtmerrie. Ze raken verstrikt in een beklemmend systeem, waarin ze alsmaar meer vertrouwen in technologie en hun intuïtie langzaam uitschakelen.

Regisseur Liliane Brakema zoekt in haar werk naar de ongemakken van onze maatschappij en weet deze op eigenzinnige wijze vorm te geven. “De huidige tijd wordt gekenmerkt door een opeenstapeling van crises, de zogenaamde have-nots vallen buiten de boot. In Isotopia verkennen we hoe ver dit kan gaan. Waartoe ben je in staat wanneer je niets meer te verliezen hebt? Waar zoek je je heil? En wat geef je op? We creëren een eigen realiteit op het toneel waarin de lichamen van de karakters in een volledig andere taal communiceren en de gesproken tekst soms tegenspreken,” aldus Liliane Brakema. Voor Isotopia liet zij zich inspireren door werken van Margaret Atwood, George Orwell en hedendaagse denkers als Ramsey Nasr.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto