(Foto: Almere DEZE WEEK)
(Foto: Almere DEZE WEEK)

Expositie ‘Met Karakter’ geopend in Kunstlinie

Uit

ALMERE - In de Kunsthal van Kunstlinie Almere is donderdag de tentoonstelling ‘Met Karakter’ geopend. Honderden aquarellen, maquettes, foto’s en inspiratieschetsen geven een inkijkje in het creatieve ontwerpproces van architect Liesbeth van der Pol van Dok architecten. Zij is onder meer bekend van de ‘Rooie Donders’ langs de A6, de marktante rode woontorens in de Almeerse Regenboogbuurt.

“Iemand heeft ooit tegen mij gezegd dat ik die lelijke dingen maar niet op mijn cv moest zetten”, vertelde Van der Pol lachend tijdens de feestelijke opening van haar expositie. “De Rooie Donders zijn echter omarmd door de inwoners en het zijn iconen geworden van deze stad. Daar ben ik ontzettend dankbaar voor.” De architect, voor deze gelegenheid ook in het rood gekleed, vindt dat de gebouwen die zij ontwerpt vooral ‘karakter’ moeten hebben. Hoe zij dat aanpakt is te zien in deze expositie.

Meer dan een architectuurtentoonstelling

‘Met Karakter’ is meer dan een architectuurtentoonstelling. Naast kleurrijke ontwerptekeningen voor gebouwen schilderde Van der Pol ter inspiratie ook tal van andere dingen, zoals vogels en paarden, vrouwfiguren op het strand, met uitgeschopte pumps en blote voeten in het zand en proostend met een wijntje bijvoorbeeld. Ook deze aquarellen zijn opgenomen in deze expositie, die niet alleen inzicht geeft in het ontwerpproces,maar vooral ook in de mens achter het gebouw. Van der Pols karakteristieke gebouwen staan bekend als krachtig, kleurig en vol expressie. Naast de bekende ‘Rooie Donders’ ontwierp zij bijvoorbeeld ook het project ‘Klein India’ in de Regenboogbuurt.

Artist in Residence

 De tentoonstelling is te bezoeken tot en met 30 juli. Liesbeth van der Pol geeft in Kunstlinie ook een aantal workshops aquarelleren. Verder zal zij tijdens een exclusieve Artist in Residence haar huidige werkplek bij Dok Architecten tijdelijk verruilen voor een ruim werkatelier aan het Weerwater in de Kunsthal. Ze geeft dan ook instaprondleidingen, waarbij ze alles over haar aquarellen, maquettes, inspiratiebronnen en gebouwen vertelt. Deelname aan deze rondleidingen is gratis, maar bezoekers dienen wel in het bezit te zijn van een entreeticket voor de tentoonstelling. Kijk voor meer informatie en alle data en tijden op www.kunstlinie.nl

(Foto: Almere DEZE WEEK)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto