Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Leerlingen na lange tijd weer getrakteerd op theaterbezoek

Uitgaan

ALMERE - Almeerse leerlingen uit groep 6 kunnen voor het eerst sinds lange tijd weer genieten van een uitstapje naar het theater. Op initiatief van Collage, theater BonteHond en Kunstlinie worden zij deze en volgende week getrakteerd op de voorstelling ‘Sorry’.

Collage zorgt voor gratis busvervoer, Bontehond voor de voorstelling en Kunstlinie voor de locatie. “Vanwege de coronamaatregelen kunnen we steeds maar één klas tegelijk verwelkomen, maar we zijn ontzettend blij dat dit in elk geval weer kan”, vertelt Suzanne Boers van Kunstlinie. Woensdagmiddag arriveerden leerlingen van de Columbusschool uitgelaten bij het Almeerse theater. In een intieme setting op het podium van de grote zaal genoten zij van deze theatervoorstelling, waarin BonteHond alle excuses en verontschuldigingen aan de kaak stelt. Het stuk is geschreven door Bodil de la Parra.

‘Sorry’

Acteurs Anne Fé De Boer, Eva Zwart, Frankly Joe Maulany en Kim Aikman verontschuldigden zich om de haverklap tegen elkaar en het woordje ‘sorry’ kwam dan ook veelvuldig voorbij. De kinderen vonden de voorstelling leuk en grappig. “Soms moet je nu eenmaal sorry zeggen, want je moet toch beleefd zijn”, reageerde een van hen na afloop.

“Mensen zeggen tegenwoordig heel snel sorry omdat ze door anderen weer lief, aardig en leuk gevonden willen worden”, vertelde artistiek directeur Judith Faas eerder over deze voorstelling. Wat haar betreft mag je voor heel veel dingen sorry zeggen, maar nooit voor jezelf. “Jij bent wie je bent en daar zou niemand zich voor moeten excuseren.”

Meer informatie over deze en andere voorstellingen van BonteHond is te vinden op www.bontehond.net.

Scène uit ‘Sorry’. (Foto: Kamerich & Budwilowitz)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto