Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Online albumpresentatie Caroline in ‘t Veld en band

Uitgaan

ALMERE - De Almeerse singer-songwriter en accordeoniste Caroline in ‘t Veld en haar band presenteren op 20 maart hun nieuwe album ‘Encore’. De online albumpresentatie is van 20.00 tot 21.30 uur gratis bij te wonen via de website van de nieuwe bibliotheek Almere.

Wat gebeurt er met een band als de coronamaatregelen toeren en spelen voor live-publiek onmogelijk maken? Normaal gesproken ontwikkelt de band de nummers in nauw contact met het publiek in de zaal. ‘Encore’, de roep om een toegift na een goede performance, begon als album over verrijkende levenservaringen tijdens reizen.

Bij de eerste lockdown leek het album nog te presenteren in de positieve vorm: een album over reizen, als het straks weer kan. Maar door de verscherpte lockdown in december en januari kregen de liedteksten hier en daar een volkomen andere betekenis. Fotografe Claudia Kamergorodski, die naar haar familie in Rio de Janeiro was afgereisd, kon bovendien niet meer op tijd terug komen om haar bijdrage aan het artwork af te ronden. De band stond in tweestrijd: gaan we het album wel uitbrengen?

“De albumpresentatie staat nu in het teken van tweestrijd”, vertelt In ‘t Veld. “Ondanks alles heeft deze situatie ook iets moois opgeleverd. We werken op ons album met soundscapes en Claudia helpt momenteel om dat van Rio de Janeiro te maken. Ze neemt daar overal straatgeluiden voor ons op.”

In’t Veld presenteert op zaterdag 20 maart het Flevolandse lied tijdens de online presentatie in ‘Het voorwoord van de Boekenweek’, vanuit de nieuwe zaal in de bibliotheek.

De presentatie is op 20 maart gratis bij te wonen via www.denieuwebibliotheek.nl.

Afbeelding

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto