Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Avond van de Almeerse Film zonder publiek, maar wel te zien op Omroep Flevoland

Uitgaan

ALMERE – De Avond van de Almeerse Film vindt dit jaar plaats zonder publiek, maar wordt op tweede kerstdag, zaterdag 26 december, vanaf 9.00 uur uitgezonden op Omroep Flevoland. Drie korte Almeerse films gaan in première, gevolgd door de uitreiking van de Almeerse filmprijs De Gouden Wilg vanuit bioscoop Kinepolis.

Deze zomer zijn drie teams van Almeerse filmmakers druk bezig geweest met het maken van een vijf minuten durende korte film. Een deskundige jury heeft zich over de eindresultaten gebogen en tijdens de Avond van de Almeerse film wordt de winnaar bekendgemaakt. Het winnende team krijgt de trofee de Gouden Wilg en 1000 euro aan prijzengeld. De drie films worden ook uitgezonden tijdens de Avond van de Almeerse film.

Ammunitie

Ammunitie, een film van Joeri Mol en Demi Heijne, gaat over een jongen die in het verleden seksueel is misbruikt. Hij ontwikkelde het complexe PtsD, maar probeert dit te verbergen. Dit zet steeds meer druk op zijn leven, maar vooral op zijn relatie. “Vanuit mijn eigen persoonlijke ervaring is het voor mij belangrijk om dit verhaal te vertellen. Deze film is een manier om dit beladen onderwerp bespreekbaar te maken”, aldus Joeri. “Dit is mijn eerste film die ik ga maken onder begeleiding van de Avond van Almeerse Film. Ik ben super enthousiast en zó dankbaar voor deze kans om zoveel te leren.”

Hier tekenen alsjeblieft

Hier tekenen alsjeblieft is een film van Erwin Eijpe over bewijsdrang en afwijzing. De kijkers volgen de gedachten van Paco. Hij is een 26 jarige eenzame pakketbezorger die op zoek is naar warmte en affectie bij zijn vaste klanten. Hij wordt verliefd op een van hen, maar als zij verhuist wordt hij een tiran. “Ik heb zelf ook te maken met elementen die invloed hebben op hoe ik mijn werk ervaar”, aldus Eijpe over de motivitatie voor zijn allereerste korte film. “Ook merk ik dat er in mijn omgeving sprake is van eenzaamheid, juist ook bij mensen die veel vrienden en familie om hun heen hebben.”

De man die stiekem een gewei had

De man die stiekem een gewei had is een korte film over een man met een gigantisch geheim die zichzelf op een onverwachte manier leert te accepteren. Regisseur Quint den Enting en producent Faye Bezemer werken vaak samen met een vast team voor het 48Hour Film Project. Voor de Avond van de Almeerse film hebben zij dit team aangevuld met bevriende makers uit Almere. “We staan te popelen om weer een aantal gezellige setavonturen te beleven met deze bijzondere groep mensen.”

Stimuleren van Almeers filmtalent

De Avond van de Almeerse Film 2020 is een project van Stichting Almere Film en wordt mede mogelijk gemaakt door Cultuurfonds Almere. Eerdere edities vonden plaats in 2016 en 2017. “Wij willen hiermee een bijdrage leveren aan het ontwikkelen en stimuleren van Almeers filmtalent”, vertelt organisator Floris Parlevliet. Kijk voor meer informatie op www.avondvandealmeersefilm.nl

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto