Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Podcastserie over landschapskunst Flevoland

Uitgaan

FLEVOLAND - Kunstjournalist Luuk Heezen heeft de mooiste verhalen over de negen landschapskunstwerken van Flevoland verzameld in een serie luisterprogramma’s. Deze werden tijdens het Land Art Luisterweekend live uitgezonden vanuit De Verbeelding in Zeewolde en zijn nu terug te luisteren als podcasts.

In de Flevopolder staan maar liefst negen landschapskunstwerken. Jaarlijks worden deze in het zonnetje gezet tijdens het Land Art Weekend. Dit jaar vonden er geen activiteiten op locatie plaats vanwege het coronavirus, maar konden liefhebbers er wel van genieten via luisterprogramma’s.

Audioreeks

Ben je nieuwsgierig waarom er zoveel land art is in Flevoland? Hoe het is om land art te maken? Of hoe het is om in een landschapskunstwerk te trouwen, of er een festival in te organiseren? En hoe maai je een landschapskunstwerk eigenlijk?

Martine van Kampen, curator van Land Art Flevoland, vertelt in de eerste aflevering van de audioreeks hoe de bijzondere kunstcollectie van Flevoland is ontstaan. Heezen maakte vervolgens over elk kunstwerk een podcast, waarin een kenner of maker vertelt hoe het kunstwerk inmiddels is ingebed in het Flevolandse leven.

De podcasts zijn te beluisteren via Spotify, Soundcloud, Facebookvideo’s, Google Podcasts en Apple podcasts. Meer informatie op .

Bezoekers bij Riff, PD#18245 van Bob Gramsma tijdens het Land Art Weekend 2020. (Foto: Bram Schilling)

Luuk Heezen interviewt Eva Vriend over PIER+HORIZON tijdens het Land Art Luisterweekend 2020 (Foto: Bram Schilling)

Afbeelding

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto