Afbeelding

Richting de zomerse 25 graden

Weer

ALMERE - Deze augustusmaand is een slordige anderhalve graad te koel tot nu toe. Op veel plaatsen viel weer veel water de afgelpen dagen, maar de komende drie dagen is het nagenoeg droog in onze contreien.

Een uitloper van het Azorenhoog die tot over de Benelux reikt, bezorgt het overwegend fraaie augustusweer. Tot zaterdag is het opvallend zonnig en loopt de middagtemperatuur op tot rond 25 graden.

De wind waait veelal uit de zuidwesthoek en is meest matig in Almere en omgeving. Ideaal recreatief weer kunnen we dit zonder meer noemen. Afzien is het voor de vakantiegangers in Spanje, waar het mogelijk recordwarm wordt in het zuiden. Voor Sevilla en omgeving worden topmaxima verwacht tot bijna 50 graden. Het Spaanse record staat op 47,4 graden. Een bel uitzonderlijk warme lucht koerst via het noorden van Afrika richting Spanje en Zuid-Frankrijk.

Uiteindelijk zal deze hitte wegstromen via Oostenrijk en zelfs Polen. Nederland krijgt er dus waarschijnlijk niets van mee binnen een week. Landelijk kan het nog wel een keer 28 graden worden in het tijdpad tot zondag. Rond het weekend zien we toch weer wat vlakke lagedrukactiviteiten opkomen via Ierland richting het zuiden van Noorwegen. De wind kan daardoor iets aanwakkeren en de middagtemperatuur zal iets lager komen te liggen. Ook is de kans dat een belegen regenstoring ons net schampt wat groter, zonder dat er neerslag van betekenis valt. 

De volgende week zal het weer niet heel veel veranderen. De kans dat de zeer warme lucht boven het Europese continent ook ons land aandoet is niet onrealistisch, maar de kans op een vrij gematigd weerbeeld lijkt iets groter en past ook meer bij deze zomer die nog geen thermische excessen opleverde. 

Weerman Marc Putto
Meer info op www.weerprimeur.nl

Woensdag min. 14, max. 22, wind zw. 3, neerslag 10% en zon 75%
Donderdag min. 14, max. 25, wind zw. 3, neerslag 10% en zon 80%
Vrijdag min. 14, max. 25, wind zw. 4, neerslag 30% en zon 70%
Zaterdag min. 14, max. 22, wind zw. 4, neerslag 20% en zon 65%
Zondag min. 15, max. 20, wind zw. 4, neerslag 20% en zon 60%

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto