Afbeelding

Het weer deze week

Weer

Temperaturen blijven op peil  

ALMERE - Gisteren begon de astronomische herfst. Het typische herfstweer met regen en wind is er voorlopig niet bij. Het weer behoudt eerder zijn nazomerse trekjes de komende tijd.

Tot en met het komende weekend blijven de temperaturen prima op peil in de agglomeratie Almere. Deze woensdag geeft ook al ruim 20 graden en tijdens het weekend zal dat ook zo zijn. Op donderdag schampt een belegen storing het noordwesten van het land. Dit vertaalt zich door wat meer wolkenvelden, iets meer wind en tijdelijk een iets lagere middagtemperatuur. Ook zou er op zondag wat regendreiging kunnen in zitten als een oceaanstoring andermaal een poging waait om z’n invloed tot in het Noordzeegebied uit te breiden. De vraag is of het lukt?

Aanvankelijk zag het er naar uit dat het weer vanaf nu zou omslaan naar flink wisselvallig. Toch zie je dat deze depressieontwikkelingen dan weer worden ingehaald door uitbreiding van hoge druk. De hele maand september tot nu toe zit het wel snor met die hoge druk. Dit zorgt er mede voor dat het uitermate droog is gebleven in het land. Op sommige stekken in de noordelijke randstad en elders is nog maar 1-2 millimeter regen gevallen tot vandaag. Veel water komt daar dus gezien de best puike vooruitzichten niet meer bij komende week. Opvallend in sommige tuinen is de al behoorlijke bladval van vooral de berkenbomen. De kans is tamelijk groot dat juist de droogte het veelal vergeelde loof extra vroeg doet loslaten. 

Voor de komende week maken voornamelijk hogedrukgebieden nog de dienst uit, dus het acceptabele septemberweer houdt waarschijnlijk gewoon aan in de Benelux.


Woensdag min. 13, max. 22, wind zw. 3, neerslag 10% en zon 85%

Donderdag min. 13, max. 19, wind w. 4, neerslag 40% en zon 45%

Vrijdag min. 12, max. 20, wind zw. 3, neerslag 20% en zon 55%

Zaterdag min. 13, max. 22, wind zzw. 3, neerslag 20% en zon 65%

Zondag min. 13, max. 22, wind zo. 3, neerslag 60% en zon 55%

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto