Afbeelding

Pas rond de twintigste meer regen

Weer

ALMERE - De komende dagen blijft het licht wisselvallig en dat betekent dat er tussen die paar buien en een korte regenperiode zeker prima momenten zullen zijn met zon en weinig wind. Dinsdag viel er enige tijd regen en ook op vrijdag(ochtend) zal een storing met neerslag passeren.

De depressies trekken vooralsnog een vrij noordelijke koers en na wat verstoringen zien we steeds dat de hoge druk zich vlot herpakt. Dat zal ook het komende weekend het geval zijn.

Doordat de wind voornamelijk aanlandig zal blijven en er ook regelmatig bewolking is, zal de temperatuur gedurende de nachten niet ver dalen. Meestal wordt het iets onder 10 graden. Overdag is het met doorgaans 13 tot hooguit 16 graden niet koud in Almere en omgeving.

Op de middellange termijn lijkt er een ander weerpatroon aan te komen. Voor de fase rond 18-20 oktober zien we een langwerpige trog verschijnen op de weerkaart. Die loopt min of meer van Ierland en het Noordzeegebied tot over het noordoosten van Scandinavië. In het voorportaal van deze trog kan het nog even vrij warm worden rond 18 of 19 oktober. Met wat geluk halen we nog net een keer de 20 graden. 

Als het systeem zich zuidoostwaarts over ons land gaat uitbreiden volgen er regelmatig perioden met regen of buien. Er kan dan ook regen van betekenis gaan vallen. Enkele tientallen millimeters regen zijn denkbaar. Achter de nu al en paar keer genoemde trog zit een hogedrukgebied en dat zal ongetwijfeld wel weer eens een keer beter weer gaan brengen aan het einde van de maand.

Weerman Marc Putto

Woensdag min. 11, max. 14, wind nw. 3, neerslag 25% en zon 45%

Donderdag min. 12, max. 16, wind nw. 3, neerslag 20% en zon 55%

Vrijdag min. 9, max. 14, wind nw. 3-4, neerslag 75% en zon 60%

Zaterdag min. 8, max. 13, wind zw. 3, neerslag 15% en zon 55%

Zondag min. 8, max. 14, wind z. 3, neerslag 10% en zon 65%

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto