Afbeelding

Best aardig novemberweer

Weer

ALMERE - Het weer gaat geleidelijk stabiliseren richting het weekend. Na de dinsdagse regen, worden de momenten met neerslag kleiner en een flink aantal dagdelen zal droog gaan verlopen.

Rond donderdag geeft een koude bovenlucht in combinatie met relatief mild water van de Noordzee en het IJsselmeer nog een iets verhoogde buienkans in Almere en omgeving. Een uitloper van hoge druk vanuit het zuidwesten geeft hierna een stabielere setting.

Tijdens de nachten kan het landelijk gezien flink afkoelen met kans op wat nachtvorst. Door wat restbewolking vanaf de Noordzee en het IJsselmeer valt het rond Almere wel mee met de temperatuurdaling in de avonden en nachten. De kans op 1-2 graden is niet groot.

We zien een sterke toename van de depressieactiviteit op de oceaan vanaf 8 november. De kans op onbestendig weer lijkt dan ook flink toe te nemen na het komende weekend. Veel wind en regen worden dan waarschijnlijk de ingrediënten van ons weer in Flevoland. Het Amerikaanse weermodel kwam begin deze week al met de ontwikkeling van een krachtig hogedrukgebied richting Scandinavië halverwege de maand. Mocht deze evolutie doorgang gaan vinden, verbetert het weerbeeld sterk. In plaats van regen en wind wordt het dan opvallend zonnig en kalm maar wel vrij koud. Met een wind uit het noordoosten blijft het dan overdag een graad of 8 terwijl de nachten op grote schaal lichte vorst geven.

Het lijkt er dus op dat deze slachtmaand (zoals november vroeger werd genoemd) zeer uiteenlopende weerpatronen zal gaan laten zien. Geenszins een saaie weermaand dus.

Weerman Marc Putto

Woensdag min. temperatuur 5, max. 11, wind z. 4, neerslag 20% en zon 55%
Donderdag min. temperatuur 7, max. 12, wind n. 4. Neerslag 65% en zon 50%
Vrijdag min. temperatuur 8, max. 12, wind nw. 4, neerslag 35% en zon 55%
Zaterdag min. temperatuur 8, max. 12, wind zw. 4, neerslag 25% en zon 50%
Zondag min. temperatuur 7, max. 12, wind zw. 3, neerslag 20% en zon 60%

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto