Afbeelding

Zeer wisselvallig, zacht en veel wind

Weer

ALMERE - De herfst geraakt in een hogere versnelling en winterweer kunnen we echt vergeten. De straalstroom blijft linea recta gericht op het noordwesten van Europa en met intercitysnelheid komen actieve storingen af en aan de komende tijd. 

Door Marc Putto

Deze storingshaarden gaan uiteraard gepaard met veel regen en ook veel wind. Vanaf woensdag kan de wind zeer fors uithalen met vooral aan zee windstoten van dik boven de 100 kilometer per uur. Ook bij Almere zijn dit soort windschuivers haalbaar. Vooral in de buurt van hoge gebouwen is het uitkijken geblazen daar de wind in die omgeving nog eens een extra versnelling krijgt. Periodiek regent het flink door met op donderdag ook wat betere momenten waarop het droger is.
Hoge temperaturen op de woensdag met name, maar ook de dagen daarna, het weekend incluis bereiken we de dubbele temperatuurcijfers zonder pardon. Het is vrij ongebruikelijk dat het zo zacht is. Koud een jaar terug stonden we nog uitgebreid op de schaats aan het slot van een ruime week echt winterweer. Minima tot -18 graden werden toen zelfs gehaald in het oosten van het land. Pas in de loop van de nieuwe week lijkt het droger te worden als een uitloper van het Azorenhoog naderbij zal komen.
De meest actieve weersystemen verplaatsen zich dan een eind naar het noorden. De zon komt er dan meer aan te pas en het kan eens langer dan een dag droog blijven In Zuidwest-Flevoland. Het blijft ook dan onverminderd zacht voor februari. Voorzichtig zien we dat het richting maart wat kan gaan afkoelen. Die koude noorders komen gegarandeerd een keer om de hoek kijken voordat we eind april op de kalender hebben staan.

Woensdag min. 8, max. 13, wind zw. 5, neerslag 90% en zon 30%
Donderdag min. 6, max. 10, wind zw. 6, neerslag 50% en zon 65%
Vrijdag min. 5, max. 10, wind zw. 7, neerslag 85% en zon 30%
Zaterdag min. 7, max. 9, wind w. 6, neerslag 45% en zon 40%
Zondag min. 9, max. 11, wind zw. 6, neerslag 85% en zon 30%

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto