Afbeelding

Vooral in het weekend droog met zon

Weer

ALMERE - Velen zijn het onbestendige waaiweer helemaal beu. Maar liefst vier keer storm binnen enkele dagen was het windresultaat. We moeten helemaal terug naar februari 1990 om een soortgelijk windbeeld te traceren. Toen kwamen er vijf zware stormen voor in Nederland. 

Door Marc Putto

Gelukkig wordt het prima weer tijdens het weekend en of dit lang duurt is nog even de vraag. Deze sprokkelmaand gaat de boeken in straks als een zeer natte en onstuimige maand. Uiteraard ook veel te zacht met een gemiddelde temperatuur in Almere die tot zo’n 3 graden boven de gangbare norm zal uitkomen. Vanzelfsprekend scheen de zon ook veel te weinig.
Na een best aardige woensdag krijgen we op donderdag en vrijdag weer regenperikelen. Daarna wordt het voorlopig een dag of twee zo goed als droog. Vooral op zaterdag zal de zon er ook goed gaan bijkomen. Een tussenhogedrukgebied trekt dan richting Nederland. Vrij heldere en ook drogere lucht komt dan boven onze omgeving aan. Gedurende de nacht kan het flink afkoelen tijdens uitgebreide opklaringen en is er een nachtvorstkans. Zowel de nacht naar zaterdag als die naar zondag kan dus koud worden vooral aan de randen van de stad. Overdag kan de temperatuur flink oplopen tot in de buurt van de 10 graden. Waarschijnlijk bereiken de volgende oceaanstoringen ons dan weer begin komende week.
Komende maandag regent het dan alweer vanuit het westen. Het lijkt er dus op dat stabiele hogedrukgebieden nog niet echt aan zet kunnen komen, ook met maart op de kalender. Winters weer zit er nog steeds niet in de komende tien dagen. In de VS van Amerika blijft het erg koud tot in het weekend. Daarna wordt het daar een slordige 20 graden milder.

Woensdag min. 3, max.11, wind zw. 4, neerslag 10% en zon 60%

Donderdag min. 4, max. 9, wind zw. 4, neerslag 85% en zon 30%

Vrijdag min. 4, max. 9, wind w. 4, neerslag 70% en zon 40%

Zaterdag min. 2, max. 9, wind zw. 3, neerslag 10% en zon 70%

Zondag min.1, max. 10, wind zw. 3, neerslag 30% en zon 65%

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto