Afbeelding

Dipje in het overigens prima zomerweer

Weer

ALMERE - In grote lijnen blijft het zomerweer prima in Almere. Tot pakweg half juli zijn er geen grootschalige verstoringen traceerbar in het weerpatroon voor West-Europa. 

Een Europese moesson die zich kenmerkt door tenminste tien dagen zeer koele noordwesters met geregeld kille buien vanaf de Noordzee is zeker niet in zicht. Evenmin lijkt de kans op een langdurige hittegolf met minimaal vijf dagen maxima rond 35 graden klein. 

Deze zomerse woensdag is de meest aangenaamste dag van de week met mooie junitemperaturen. Op donderdag en vrijdag zal er meer bewolking zijn en voornamelijk op de donderdag houden we het niet droog. Enkele buien komen langszij en kunnen tot 5-10 millimeter water geven.

Ook vrijdag het eerste dagdeel kan het nog wat nadruppelen van deze storing. Opklaringen maken daarna snel hun opwachting. Met een doorstaande zuidwester wordt het 21 graden. Vrij rap komt een klein hogedrukgebied boven Frankrijk onze kant op en geeft een best puik weekend met zonnige perioden en heel aangename middagtemperaturen tot 23 graden. 

Op middellange termijn blijft het sturende Azorenhoog min of meer weersbepalend voor het beeld in flinke delen van de Benelux. Trekt het zich wat terug op de oceaan wordt Nederland iets gevoeliger voor belegen storingen die via de Noordzee naar Denemarken koersen. Maar als deze anticycloon wat meer het Europese vasteland op komt, levert dat een reeks warmere en droge dagen op met hoogste temperaturen tussen 23 en 28 graden. 

De maand juni is bijna voorbij en de gemiddelde maandtemperatuur was ongeveer normaal in Almere. Voor juli verwacht ik geen extreme temperatuurafwijkingen in onze contreien.

Weerman Marc Putto

Woensdag min. 16, max. 27. Wind zo. 3-4, neerslag 10% en zon 80%
Donderdag min. 15, max. 25, wind zzw. 3, neerslag 85% en zon 45%
Vrijdag min. 15, max. 21, wind zw. 4, neerslag 60% en zon 65%
Zaterdag min. 12, max. 21, wind zw. 4, neerslag 30% en zon 70%
Zondag min. 13, max. 23, wind zw. 3, neerslag 20% en zon 75%

Uit de krant