Afbeelding

Zeer aangenaam droog en zonnig juliweer

Weer

ALMERE - We staan aan de vooravond van een zeer aangename warme en zonnige julifase.De afgelopen dagen kwam het onvolprezen Amerikaanse weermodel dag in dag uit met absurd hoge temperatuurschetsen op de proppen voor Nederland. 

Het komende weekend zou bizar warm moeten worden met maxima tot wel 46 graden. Zelfs diegene die zich niet iedere dag met het weer bezighoudt beseft dat dit soort waarden onmogelijk zijn voor ons land. Hoe het model aan zulke extreem afwijkende waarden kwam is nog onduidelijk. Enfin, de zeer warme lucht die via Spanje naar Frankijk opschuift, zal ons waarschijnlijk vanaf het weekend even kunnen bereiken. Voor die tijd blijft het aangenaam warm in Almere. 

Na de opvallend zomerse dinsdag verlopen de dagen erna prima met 23-27 graden en weinig wind.Een hogedrukgebied dat ons via het westen visiteert, geeft op woensdag tot en met vrijdag een aanlandige wind. Hierdoor blijft het dus aangenaam met ideale temperaturen. Uitmuntend recreatief vakantieweer kunnen we dit zonder meer noemen. 

Tijdens het weekend ligt het hoog boven Noord-Nederland en ruimt de stroming iets naar noordoost.Als het drukgebied nog wat verder doorschuift in oostelijke richting begin nieuwe week, kan met medewerking van een lagedrukgebiedje bij Engeland de zeer warme lucht ook onze omgeving bereiken. 

Topmaxima tot 35 graden en wellicht zelfs 38 graden behoren dan tot te mogelijkheden. Of Almere ook zo hoog uit zal komen is de vraag. De climax van de juliwarmte zal op dinsdag plaatshebben, uitgerekend het begin van de Nijmeegse Vierdaagse. Waarschijnlijk zal een flinke onweersbui de grootste hitte verdrijven. Medio volgende week is het dan een jas koeler en waait er weer een vertrouwde zuidwestenwind.

Weerman Marc Putto

Woensdag min. 14, max. 23, wind w. 3, neerslag 20% en zon 65%
Donderdag min. 12, max. 21-22, wind w. 3, neerslag 25% en zon 60%
Vrijdag min. 12, max. 23, wind nnw. 3, neerslag 5% en zon 60%
Zaterdag min. 13, max. 25, wind nno. 3, neerslag 5% en zon 70%
Zondag min. 13, max. 28, wind no. 3, neerslag 0% en zon 85%


Uit de krant