Afbeelding

Warmste augustusmaand ooit

Weer

ALMERE - De zomer van 2022 staat voortreffelijk op de kaart tot nu toe. De kans is zelfs vrij groot dat deze augustusmaand de warmste wordt sinds het begin van de waarnemingen. Mocht de gemiddelde temperatuur boven de 20,5 graden uit gaan komen is het record behaald. 

Met nog enkele zeer warme dagen in het verschiet moet dit dus haalbare kaart zijn. Het worden dan waarschijnlijk twee vliegen in een klap want ook de zomer in z’n totaliteit is in de race voor een eerste positie. Op 1 september aanstaande als de balans officieel wordt opgemaakt, weten we het zeker.

Woensdag tot en met vrijdag leveren hoogzomers weer op met zelfs een tropentoets. Donderdagmiddag kan het even 30 graden worden in Almere en omgeving. Er staat weinig wind en de luchtvochtigheid is niet bijzonder laag. Het zal voor de meesten nog aangenaam toeven zijn buitenshuis, maar veel warmer moet het niet worden om het onaangenamer te maken. De nachten zijn dat eigenlijk wel met amper onder de 20 graden in de binnenstad.

Het blijft meest zonnig op deze dagen, maar op donderdag en vrijdag is er meer bewolking. De buienkans neemt iets toe. Een verdwaalde bui lijkt donderdagavond mogelijk en op vrijdag is de kans nog wat groter. Toch verbaast het me niet echt als de buien het goeddeels laten afweten. Dit is ook de zomer van het verdwijnen van neerslaggebieden. Vorige week werd bijvoorbeeld voor afgelopen maandag consequent regen aangegeven in de kaartverwachtingen. Eergisteren zagen we dat er slechts wolkenvelden restten en geen paar uur regen. Kennelijk is de atmosfeer zo droog om er nog wat fatsoenlijke regendruppels uit te persen. Maar we gaan het zien of die eventuele hoosbui nog komt rond vrijdag.

Weerman Marc Putto

Woensdag min. 16, max. 29, wind no. 3, neerslag 5% en zon 70%
Donderdag min. 17, max. 30, wind n. 3, neerslag 35% en zon 65%
Vrijdag min. 18, max. 28, wind n. 3, neerslag 65% en zon 55%
Zaterdag min. 17, max. 26, wind n. 3, neerslag 35% en zon 50%
Zondag min. 15, max. 23, wind nnw. 3, neerslag 30% en zon 55%

Uit de krant