Afbeelding

Lagere temperaturen het weekend

Weer

ALMERE - De temperaturen vertonen een dalende tendens en vooral in het aanstaande weekend blijft het kwik waarschijnlijk onder de 10 graden steken. Aan het absurd warme weer is dus een einde gekomen.

Het afgelopen weekend was het warempel terrasweer met zowel op de Veluwe als in Limburg hoogste temperaturen tot 18-19 graden. Ook in Almere was het bijzonder zacht voor de tijd van het jaar. Zelden werd een hogere temperatuur gemeten. Inmiddels is het weer veranderd en heeft het zonovergoten weer van maandag plaatsgemaakt voor bewolkter sferen met regelmatig regen. 

Ook op de donderdag regent het weer enige tijd en tijdens het weekend vallen er nog enkele buien, maar er zijn dan wel meer droge momenten aanwezig. Veel zon zit er niet aan te komen tot en met het weekend. Er is veel kou aanwezig boven Canada en Noord-Amerikia. Bismarck in Noord-Dakota meldde vorige week al bijna een halve meter sneeuw dat voor die contreien uitzonderlijk is. Een deel van de Amerikaanse kou stroomt de oceaan op en vormt daar dan diepe depressies die in de sterke jetstream worden meegenomen naar de regio IJsland. Vervolgens koersen die cyclonen richting het Noordzeegebied en bezorgen slecht weer.

Dit is de geschetste situatie in de Benelux voor de komende tien dagen. Zo nu en dan kan ook de wind flink gaan uithalen en wellicht maken we wel een eerste herfststorm mee binnen een week of twee? Op 13 november 1972, een halve eeuw terug beleefden we een van de zwaarste stormen ooit in Nederland. Met name de schade was enorm in grote delen van het land, behalve in Almere want dat bestond nog niet.

Weerman Marc Putto

Woensdag min. 9, max. 12, wind zo. 4, neerslag 80% en zon 30%
Donderdag min. 9, max. 12, wind zo. 4, neerslag 85% en zon 30%
Vrijdag min. 6, max. 10, wind zw. 3-4, neerslag 50% en zon 40%
Zaterdag min. 3, max. 8-9, wind z. 3-4, neerslag 20% en zon 40%.
Zondag min. 5, max. 10, wind zo. 4, neerslag 30% en zon 35%.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto