De Groene Karavaan officieel van start

Wonen

ALMERE – De Flevolandse gedeputeerde Jop Fackeldey opende afgelopen zaterdag het mobiele voorlichtingscentrum ‘De Groene Karavaan’ op het Enter festival bij buurtcentrum Aquamarijn.

In de Groene Karavaan krijgen geïnteresseerden uitleg over technische oplossingen voor het duurzaam maken van hun woning. Of het nu gaat om energie opwekken, isoleren of (anders) verwarmen, de experts in de karavaan leggen bezoekers uit wat de beste oplossing is. Van verschillende oplossingen zijn modellen te zien

Fackeldey prees het initiatief omdat inwoners van Almere en Flevoland hiermee voorlichting over energiemaatregelen in hun eigen buurt en straat kunnen krijgen. De Groene Karavaan is een initiatief van Woningabonnement (WOAB) Almere en Next Generation Woning en wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Flevoland en de gemeente Almere.

Eerlijke voorlichting

“Nu de coronamaatregelen het weer toelaten hopen we dit jaar in Almere in zoveel mogelijk buurten en wijken te kunnen staan met de Groene Karavaan. Want eerlijke voorlichting is hard nodig”, aldus Wytze van der Naald, initiatiefnemer namens WOAB-Almere. “Mensen hebben veel vragen en zien soms door de bomen het bos niet meer. Met de Groene Karavaan willen we een podium aan verduurzamers geven waar inwoners met hun vragen terecht kunnen” , vult mede-initiatiefnemer Jan Otter van Next Generation Woning aan.

De Groene Karavaan is onder andere te zien op het Rolling Nature evenement (12 september) op de Kemphaan en op het Tomaten Soep Festival (18 september) in Almere Poort. Meer informatie: www.degroenekaravaan.nl .

Afbeelding
Vuurwapens en vals geld bij controle bedrijventerrein Poldervlak Algemeen 5 dec., 15:53
Afbeelding
Almere City FC veilt clubshirts voor het goede doel Algemeen 5 dec., 15:23
Afbeelding
Stadsarchief Almere staat stil bij overlijden van Lia de Clerk Algemeen 5 dec., 13:15

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto