Even geen nieuwe initiatieven voor zorgwoningen. (Foto: Adobe Stock)
Even geen nieuwe initiatieven voor zorgwoningen. (Foto: Adobe Stock) japolia - stock.adobe.com

Terughoudendheid bij nieuwe wooninitiatieven

Wonen

ALMERE – De gemeente blijft terughoudend bij het toelaten van nieuwe wooninitiatieven vanuit de stad. Dat werd duidelijk tijdens de laatste raadsvergadering voor het zomerreces.

In het Stedelijk Woningbouwprogramma, wordt voorgesteld om tot medio 2023 terughoudend te zijn met het toelaten van nieuwe bouwinitiatieven vanuit de stad. Daardoor kan de ambtelijke capaciteit worden ingezet op het begeleiden en afronden van opgaven die eerder in gang zijn gezet.

Uitzondering

In de laatste raadsvergadering voor het zomerproces wilden PvdA, SP en PvdD een uitzondering maken voor Almeerse initiatieven die gericht zijn op wonen en zorg, met name waar dit een verlichting zou kunnen zijn voor de wachtlijsten bij sociale huurwoningen.

Woonvisie

De partijen verwezen daarbij naar de Woonvisie waarin gesteld wordt dat het vergroten van aanbod voor dit soort woningen een van de hoofddoelen is. De partijen menen dat initiatieven die vanuit de stad worden ondernomen om te voorzien in huisvesting op het gebied van wonen en zorg juist ondersteund en begeleid zouden moeten worden.

De motie haalde evenveel voor- als tegenstemmen waardoor die werd afgewezen. Raadslid Hans van Dijk (ChristenUnie) is makelaar en stemde om die reden niet mee.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto