Het 's Hertogenboschplein. (Archieffoto: Almere DEZE WEEK)
Het 's Hertogenboschplein. (Archieffoto: Almere DEZE WEEK)

Verplaatsing supermarkt Stedenwijk ‘verantwoord’

Wonen

STEDENWIJK – De verplaatsing van de Albert Heijn supermarkt aan het ’s Hertogenboschplein naar het tenniscomplex van Het Nieuwe Land, aan de rand van de wijk, is verantwoord. Dat concludeert het Bureau Stedelijke Planning (BSP). De gemeente gaat daarom binnenkort met projectontwikkelaar BUN in gesprek om de verhuizing te bespreken. 

Volgens BSP is de toekomstbestendigheid is van een supermarkt op de huidige locatie van het ’s Hertogenboschplein onzeker, dat geldt ook als een andere supermarkt dan Albert Heijn zich op die plek zal vestigen. Een verplaatsing van de supermarktlocatie naar de Delftstraat, aan de rand van de wijk heeft volgens BSP een positief effect op de fijnmazigheid van de dagelijkse winkelstructuur in de stad. ‘Een groter deel van de inwoners van Stedenwijk heeft in de nieuwe situatie namelijk binnen 750 meter een supermarkt tot zijn beschikking.’ Ook zou verplaatsing een positief effect hebben op de levendigheid en sociale cohesie in de wijk. 

Verantwoorde beslissing

Op basis van deze conclusies komt BSP tot de eindconclusie dat een verplaatsing van de supermarktlocatie vanuit meerdere opzichten een verantwoorde beslissing is. De bestaande maatschappelijke voorzieningen op het ‘s Hertogenboschplein hoeven niet onder het vertrek van de supermarkt te leiden omdat ze doelgericht worden bezocht. Stedenwijk zal dus enerzijds een economisch hart behouden, namelijk aan de Delftstraat, en kan het maatschappelijke hart op het ‘s Hertogenboschplein blijven bestaan. De gemeente zegt daarom de gesprekken met BUN over de verplaatsing van de supermarkt op korte termijn te zullen hervatten. ‘Daarbij zullen wij uiteraard ook aandacht hebben voor de herontwikkelingsopgave aan het ‘s Hertogenboschplein met het doel meerwaarde te creëren voor Stedenwijk.’

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto