Wethouder Julius Lindenbergh overhandigde de sleutel. (Foto: Studio Rotgans/Rinus Lettinck)
Wethouder Julius Lindenbergh overhandigde de sleutel. (Foto: Studio Rotgans/Rinus Lettinck) lettinck

Eerste bewoners New Brooklyn welkom geheten, project telt 1400 woningen

Wonen

EUROPAKWARTIER – In Poort hebben woensdag de eerste bewoners van het project New Brooklyn hun woning betrokken. Ze kregen de sleutel van hun woning in de wijk Europakwartier uit handen van wethouder Julius Lindenbergh en Koen Westhoff, regiodirecteur van woningcorporatie De Alliantie, die er de sociale huurwoningen realiseert. 

De familie Mohaboe-Vijent zijn formeel de eerste bewoners van deze nieuwe wijk waar de komende jaren in totaal ruim 1500 woningen worden gebouwd. Mevrouw Mohaboe-Vyent kan niet wachten om te verhuizen: “Alle dozen staan al ingepakt, we verhuizen liever vandaag dan morgen, want we gaan er met vier slaapkamers enorm op vooruit.  Ik zit nog op een roze wolk, onze jongste is net vijf maanden geworden.”Wethouder Julius Lindenberg is blij met het bijzondere, architectonische project. “We zijn op weg naar 25.000 nieuwe woningen in 2030. Het is geweldig dat er weer woningen zijn bijgekomen op weg naar dat enorme aantal nieuwe huizen. Met ieder opgeleverd huis maak je inwoners blij maken met een mooi, nieuw huis van Almeerse kwaliteit.”

Blije gezichten

Directeur Koen Westhoff ziet alleen maar blije gezichten bij de nieuwe bewoners. ”Ik moet een beetje denken aan het beroemde filmpje uit 1976 waarop te zien is dat de eerste bewoners naar Almere komen en trots zijn op hun nieuwe woning in Haven. Dat gevoel zie je bij deze bewoners ook. Deze eerste woningen zijn grote, drielaagse eengezinswoningen en zijn dus geschikt voor grote gezinnen. Het brengt in Almere ook een verhuisketen op gang, want deze mensen laten ook weer een woning achter.”

New Brooklyn

New Brooklyn is een divers en stedelijk project. De architectuur, zoals de kleuren van de gevels, het metselwerk en de detaillering, is geïnspireerd op de wijk Brooklyn in New York, bijvoorbeeld ook met de autoluwe straten, binnentuinen en bomen. In totaal worden er ruim 1500 woningen gerealiseerd, waarvan 33% sociale huurwoningen, 33% vrije sector woningen en 33% koopwoningen. De Alliantie realiseert alle 500 sociale huurwoningen. Meer informatie is te vinden op deze website.

New Brooklyn is geïnspireerd op de wijk in New York. (Foto: aangeleverd)
New Brooklyn is geïnspireerd op de wijk in New York. (Foto: aangeleverd)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto