Medewerkers van Dura Vermeer en Zorggroep Almere waren aanwezig bij de sleuteloverdracht. (Foto: aangeleverd)
Medewerkers van Dura Vermeer en Zorggroep Almere waren aanwezig bij de sleuteloverdracht. (Foto: aangeleverd)

Woonzorgcentrum Flora op Floriadeterrein is klaar

Wonen

ALMERE - De bouw van woonzorgcentrum Flora is klaar en de sleutels zijn officieel door Dura Vermeer overhandigd aan Zorggroep Almere. Vanaf media februari zullen de eerste bewoners hun intrek nemen in het woonzorgcentrum op het Floriade-terrein; de toekomstige wijk Hortus. 

Woonzorgcentrum Flora telt 120 woningen voor mensen met dementie en tien zogenaamde ELV-woningen. Hier verblijven mensen die tijdelijk niet thuis kunnen blijven wonen om medische redenen. “Wij bieden een thuis voor oudere mensen met dementie”, aldus Zorggroep Almere. “Met elkaar leven de bewoners in dit nieuwe woonzorgcentrum in een leefgemeenschap met familie, vrijwilligers en de medewerkers. We eten met elkaar, doen dingen met elkaar, helpen elkaar en inspireren elkaar.” De woningen zijn ingedeeld in leefmilieus, waarin rekening gehouden met wat de bewoner nodig heeft om fijn te kunnen leven. 

Nu het gebouw is opgeleverd, kan Zorggroep Almere beginnen met het inrichten van het woonzorgcentrum en met de beplanting van de balkons. Ook worden in januari alle systemen getest door de medewerkers die er straks gaan werken.

Tijdens de Floriade kunnen bezoekers op de begane grond de ‘dementie experience’ bezoeken waar zij kunnen ervaren hoe het is om dementie te hebben. Later wordt dit paviljoen omgebouwd tot de nieuwe hoofdentree met een open buurtkamer waar ook wijkbewoners welkom zijn.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto