Een artist impression van het project op de plek van WoonDôme. (Foto: Domus)
Een artist impression van het project op de plek van WoonDôme. (Foto: Domus)

WoonDôme maakt plaats voor 207 appartementen

Wonen

BUITEN – Het voormalige woonwinkelcentrum WoonDôme maakt plaats voor 207 appartementen. Projectontwikkelaar Domus ontvouwde de plannen dinsdagavond aan omwonenden.

De bijeenkomst, die gehouden werd in WoonDôme aan de Middachtenlaan, werd goed bezocht door enthousiaste geïnteresseerde woningzoekenden en omwonenden. De omwonenden reageerden ook positief op het plan voor 207 huur- en koopappartementen. Het gemeentelijke parkeerterrein aan de Middachtenlaan maakt ook deel uit van de herontwikkeling. Het parkeerterrein wordt groener ingericht met als uitgangspunt een vriendelijk verblijfsgebied te creëren.

Stedelijke vernieuwing

Almere Buiten Centrum is onderdeel van de aanpak Stedelijke Vernieuwing. Het doel is om het centrum van Almere Buiten toekomstbestendig te maken. Een belangrijk onderdeel van de opgave is het transformeren van retail naar woningbouw en andere voorzieningen. Het toevoegen van woningen gericht op starters en middeninkomens draagt bij aan het draagvlak en de levendigheid van Centrum Almere Buiten en op deze manier wordt een nieuwe impuls gegeven aan het gebied.
Meer informatie: www.woondome.info.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto