Met het planten van een fruitboom heeft wethouder Maaike Veeningen DemoParkNL officieel geopend.
Met het planten van een fruitboom heeft wethouder Maaike Veeningen DemoParkNL officieel geopend. Almere Deze Week

Permanente expositie van compacte modelwoningen geopend voor publiek

Wonen

OOSTERWOLD - Met het planten van een fruitboom heeft wethouder Maaike Veeningen vrijdagochtend DemoParkNL officieel geopend. Het is de eerste permanente expositie van kleine en compacte modelwoningen in Nederland.

In de bocht van de A6 en de A27 bij Oosterwold staan twaalf modelwoningen van bedrijven die zich specialiseren in duurzaam en compact wonen. Het gaat om woningen met een woonoppervlak tussen de 40 en 70 vierkante meter. “Klein en compact wonen heeft de toekomst. Het is heel snel neer te zetten, duurzamer en betaalbaarder”, aldus Daan Fröger, een van de initiatiefnemers. Op DemoParkNL kunnen diverse vormen van compact wonen worden ervaren, van een tiny house op wielen tot modellen die gestapeld of geschakeld kunnen worden.

ExpoPaviljoen en kwekerij

Op het DemoPark staat ook een ExpoPaviljoen waarin symposia, presentaties en workshops over kleiner, vernieuwend en anders wonen worden georganiseerd. Ook is er een tentoonstelling te bekijken over woningbouw door de tijd heen. Verder is op het terrein een kwekerij van fruitbomen gevestigd, de Stadsbomerij, om inspiratie op te doen voor wonen in het groen.

Initiatiefnemers

DemoParkNL is een initiatief van Jorien van Santen, Rob Besemer en Daan Fröger. Ondernemers met kennis en ervaring op gebied van productontwikkeling, woningmarkt en stedenbouw. De buitenexpo is elk eerste weekend van de maand op vrijdag, zaterdag en zondag vrij te bezoeken tussen 10.00 en 16.00 uur (op andere dagen op afspraak). Op de Kijkdagen zijn alle huisjes open voor bezichtiging en is er in ieder huisje een vertegenwoordiger van de aanbieder aanwezig. Proefslapen is ook mogelijk om te ervaren hoe het is om klein te wonen.

Dit hele weekend, van vrijdag 22 april tot en met zondag 24 april, kunnen belangstellenden een kijkje komen nemen. DemoParkNL ligt direct aan afslag 6 van de A6, naast de Lidl Zero en De Frietboerderij. Kijk voor meer informatie op www.demopark.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant