Op de publieke tribune zaten inwoners van Nobelhorst. (Foto: aangeleverd)
Op de publieke tribune zaten inwoners van Nobelhorst. (Foto: aangeleverd) Bart Buijs

Zoeken naar alternatieven Groene Veld Nobelhorst

Wonen

ALMERE – Het college gaat op zoek naar alternatieven voor de inrichting van het Groene Veld in het hart van de wijk Nobelhorst. Dat bleek donderdag tijdens de Politieke Markt. Veel bewoners woonden de vergadering bij.

Door Marcel Beijer

De huisartsenpost is al in een vergevorderd stadium met de gemeente om OP het Groene Veld een gezondheidscentrum te bouwen van vijf verdiepingen hoog en met zeventig parkeerplaatsen. De bewoners zijn daar boos over: hen is voorgehouden dat het een klein dorpsplein zou worden. Ze willen bovendien het Groene Veld behouden.
De laatste weken liep de kwestie ernstig uit de hand. Zowel bewoners als de huisartsen wijzen daarbij met de beschuldigende vinger naar de gemeente. De artsenpost zegt dat de gemeente hen voor een voldongen feit heeft gezet door bouwplannen op het Groene Veld te forceren. Ze moesten daarover zwijgen richting de bewoners, geven ze aan. De bewoners zeggen dat de gemeente slecht met hen heeft gecommuniceerd.
Wethouder Jesse Luijendijk ontkende dat er slecht gecommuniceerd is. “Er is sinds 2019 negen keer gecommuniceerd met de bewoners.”

Geen verdeel-en-heers

De wethouder ergerde zich aan de berichten die vorige week online verschenen over de kwestie waarin zowel bewoners als de huisartsen aangaven dat er vanuit het stadhuis met desinformatie een ‘verdeel en heers’-tactiek wordt toegepast. “Dat werp ik verre van mij.”

Raadsbrief

Luijendijk gaf aan dat er duidelijkheid moet komen, mede ook om de spanning in de wijk niet verder op te laten lopen. Hij zal razendsnel komen met een verduidelijkende raadsbrief waarin ook alternatieven zullen worden aangedragen.
De twee moties die opriepen om het Groene Veld ook groen te houden werden daarom aangehouden. Dat betekent dat ze op een later moment zullen worden besproken, als de raadsbrief is gepubliceerd.

Uit de krant