De boom is geveld (Foto: aangeleverd)
De boom is geveld (Foto: aangeleverd)

Excuses gemeente over te snel gekapte bomen

Wonen

LANDGOEDERENBUURT – De gemeente heeft bewoners van de Middachtenlaan excuses aangeboden voor de kap van een aantal lindenbomen, begin december.

Door Marcel Beijer

Tot ontzetting van een aantal bewoners werden in de straat in de Landgoederenbuurt begin december plotsklaps een aantal lindenbomen gekapt. Direct werd duidelijk dat het om een misverstand ging. De bomen waren er slecht aan toe, maar de aannemer die het werk moest uitvoeren was al aan de klus begonnen terwijl de informatiebrief aan de bewoners nog op een bureau in het stadhuis lag.
Bewoner Frans van der Schoot laat weten dat de gemeente inmiddels excuses heeft aangeboden. “Eind december kregen we bezoek van twee ambtenaren die uitgebreid excuses maakten. Er was iets fout gegaan in de communicatie en de aannemer was te snel.”

Instabiel

Ook kreeg Van der Schoot inzage in het rapport waarin beschreven staat wat de bomen mankeerde. De fout zit hem in het enten en het verkeerd planten, ruim 33 jaar geleden. “Door het verkeerd en op de entscheiding te planten, kreeg de stam kans zich direct te wortelen waardoor de ent minder voeding van boven en boomsappen krijgt en verzwakte. De stam is daardoor ondiep geworteld waardoor de boom instabiel kan worden.”

Nieuwe boom

De ambtenaren beloofden onderzoek te doen naar de mogelijkheden om snel een nieuwe boom te planten. “Maar hierbij spelen ook de ligging van kabels, waterleiding en riool een rol”, zegt Van der Schoot. “We hebben wel aangegeven dat we het jammer vinden dat de boom nu weg is. De uitleg afdoende gemeente afdoende is.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto