(Foto: Adobe Stock)
(Foto: Adobe Stock) Pavlo Glazkov - stock.adobe.com

Vooral dertigers komen naar Almere

Wonen

ALMERE -  Almere en Lelystad waren in 2022 de gemeenten in Flevoland waar de meeste mensen naartoe verhuisden ten opzichte van het aantal personen dat er juist vertrok. Vooral dertigers komen naar Almere.

Dat concludeert vergelijkingswebsite Slimster.nl op basis van recent gepubliceerde data van het CBS. Tegenover elke nieuwe inwoner van Almere stonden er slechts 0,86 die verhuisden naar een andere gemeente. Voor Urk geldt juist het tegenovergestelde: voor elke nieuwe Urker zag de gemeente er liefst 1,66 vertrekken. Daarmee is Urk niet alleen in Flevoland, maar ook landelijk koploper.

Dertigers

Dertigers vestigen zich relatief gezien het vaakst in Almere, terwijl de Noordoostpolder, Urk en Dronten onder deze groep het minst populair zijn. In de categorie 40 tot 50 jaar voert Lelystad de lijst aan, al zijn de verschillen hier kleiner. In de categorie 70-plus valt op dat Zeewolde de populairste nieuwe bestemming is. Ruim 7 procent van de nieuwe inwoners van Zeewolde was in 2022 ouder dan 70 jaar. Almere is met 3,7 procent bepaald geen favoriete bestemming voor senioren.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto