De drie aangewezen locaties (Foto: Google Maps)
De drie aangewezen locaties (Foto: Google Maps)

BPA ontstemd over locatiekeuze tijdelijke woningen

Wonen

ALMERE – Burgerparticipatie Almere (BPA) is ontstemd dat het college drie locaties heeft aangewezen voor 600 tijdelijke woningen, zonder bewoners daarbij te betrekken. Dat schrijft de BPA in een brief aan de gemeenteraadsleden en het college.

BPA verwijst naar de brief die omwonenden van die locaties hebben ontvangen en waarin staat da er geen participatie zal zijn over de locatiekeuze, wel bij de realisatie.
De gemeente wees onlangs drie locaties (en vier reservelocaties) aan voor de realisatie van 600 tijdelijke woningen.  ‘Ons zeer dringende advies is: ga met de bewoners en/of ondernemers nabij de voorgestelde locaties in gesprek. Dus niet uitsluitend informeren per brief, maar daadwerkelijk in gesprek om van hen te horen welke vragen, zorgen, suggesties en aandachtspunten zij hebben bij de voorgestelde locaties. Wees transparant en leg uit waarom deze locaties zijn uitgekozen.’BPA is ervan overtuigd dat deze benadering het democratisch proces ten goede komt. De organisatie beveelt het college dringend de voorgestelde aanpak met een ‘participatie in verkenningsfase’ te volgen.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto