De initiatiefnemers presenteren 10 mei hun plan. (Foto: aangeleverd)
De initiatiefnemers presenteren 10 mei hun plan. (Foto: aangeleverd)

Eerste initiatief pilot Bouwen door de Buurt op Gemberpad

Wonen

KRUIDENWIJK – Het eerste bouwinitiatief van het pilotproject Bouwen door de Buurt wordt binnenkort gepresenteerd. Op het Gemberpad hebben Kruidenwijk-bewoners een idee voor woningen.

Via het pilotproject in Kruidenwijk, dat precies twee jaar geleden startte, kunnen bewoners bij wijze van experiment in hun eigen wijk op zoek gaan naar plekken voor woningbouw voor zichzelf, familie of vrienden. De regie ligt daarbij niet bij een projectontwikkelaar, maar bij de bewoners zelf. Het pilotproject biedt ruimte voor vijftien initiatieven, de eerste is nu concreet. Woensdag 10 mei wordt een informatieavond in buurthuis het Kardoes gegeven. Ook dat doen de initiatiefnemers zelf en gaat dus niet van de gemeente uit. Tijdens de informatieavond is de gemeente wel aanwezig om een toelichting te geven op de pilot en de mogelijkheden van bezwaar toe te lichten.

Gemberpad

Acht bewoners presenteren dan hun plan om op een locatie langs het Gemberpad, ten zuiden van de Korianderbrug, woningen te creëren. Hoe het plan eruit ziet is nu nog niet bekend. De website met gegevens over het plan wordt pas na 10 mei online gezet. Wel hebben de initiatiefnemers (Ian & Myo, Nicky, Maaike, Dylano, Loïs & Jordy, Dorothé, Lorine en Gijs) een flyer rondgestuurd in Kruidenwijk om bewoners uit te nodigen voor de informatieavond. Daarin laten zij weten dat ze nog bij hun ouders wonen en een droom te hebben om in hun eigen wijk te kunnen wonen. “Hopelijk kunnen wij een voorbeeld zijn voor andere projecten in de toekomst.”

De website is na 10 mei te vinden op gemberpadalmere.carrd.co

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto