De Driehoek is een complex van Dudok Wonen. (Archieffoto aangeleverd)
De Driehoek is een complex van Dudok Wonen. (Archieffoto aangeleverd)

Dudok Wonen trekt zich terug uit Almere

Wonen

ALMERE - Woningcorporatie Dudok Wonen trekt zich terug uit Almere. De organisatie wil zich focussen op de regio Gooi- en Vechtstreek en zal ‘in goed overleg’ geen nieuwe prestatie afspraken meer maken met Almere. 

Het complex De Driehoek in Almere Poort blijft Dudok Wonen verhuren en de bouw en verhuur van 22 woningen aan de Kroatiëkade wordt gecontinueerd.
Wethouder Froukje de Jonge zegt respect te hebben voor het besluit en begrip voor de keuze van Dudok Wonen. “Een paar jaar geleden is Dudok Wonen op verzoek van de gemeente naar Almere gekomen om sociale huurwoningen te bouwen. Omdat de andere woningcorporaties in Almere de vraag nu zelf goed op kunnen vangen, brengt Dudok Wonen focus in haar strategie. Ze richten hun activiteiten weer op de basis en vertrekken uit Almere.”

Trots

Jacqueline van Ham, bestuurder Dudok Wonen, is trots op de bijdrage die Dudok Wonen in Almere heeft geleverd. “We hebben het woonconcept In Between Places naar Almere gebracht. Daardoor maken woningzoekenden die tussen wal en schip belanden toch kans op een tijdelijke woning. Ook is het gebouw De Driehoek van hoge architectonische waarde waardoor het een permanente kwaliteitstoevoeging is voor Almere.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto