Op de plek van de tennisbanen in het Laterna Magicapark mogen woningen worden gebouwd .(Archieffoto: Almere DEZE WEEK)
Op de plek van de tennisbanen in het Laterna Magicapark mogen woningen worden gebouwd .(Archieffoto: Almere DEZE WEEK)

Woningbouwplan tennispark Filmwijk blijft groen genoeg

Wonen

FILMWIJK – De gemeente Almere en ontwikkelaar The Way You Live Almere BV kunnen snel starten met de bouw van een zestigtal woningen op het tennispark in de Filmwijk, nu de Raad van State vandaag met een einduitspraak alle bezwaren van tafel heeft geveegd. 

’s Lands hoogste bestuursrechter ziet in de bezwaren van een Filmwijkbewoner geen reden om het woningbouwplan terug naar de tekentafel te sturen, laat staan in de prullenmand te deponeren. In ieder geval is de Raad het niet eens met de bedenkingen van Filmwijker Wout Klappe die als één van de laatste buurtbewoners de strijd tegen het woningbouwplan voortzette. Klappe meent dat het woningbouwplan de groene structuur van het Laterna Magicapark teveel aantast. Volgens de Raad van State valt dat reuze mee. Immers, er verdwijnt met het tennispark meer verharding dan er met de woningbouw terugkomt, concludeert de bestuursrechter.

Wennen

Behalve dat er meer groen bijkomt, wordt het ook nog eens openbaar toegankelijk. En het bestaande groen rond de tennisbanen blijft sowieso behouden. Verder vindt de Raad de locatie goed gekozen. Getennist werd er bijna niet meer op het complex en omdat het al verhard was, passen woningen daar prima bij. De woningen komen aan de rand van het park en niet erin. En dat de woningen in een behoefte voorzien is in deze tijd van enorme woningnood geen verrassing, zelfs niet in nieuwbouwstad Almere. Al met al past het woningbouwplan goed in de omgeving volgens de Raad van State. De buurtbewoners zullen er aan moeten wennen dat er straks huizen staan waar ooit de gele ballen heen en weer plopten.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto