Wethouder Sprong (links) is blij met het resultaat. (Foto: Fred Rotgans)
Wethouder Sprong (links) is blij met het resultaat. (Foto: Fred Rotgans) Rinus Lettinck

Opleverfeest in de Bouwmeesterbuurt

Wonen

BOUWMEESTERBUURT - Het renoveren van ruim 250 woningen in de Bouwmeesterbuurt zit erop. Bewoners én de betrokken partners vierden dit woensdag met een opleverfeest.

Er is de afgelopen maanden hard gewerkt aan het verduurzamen van deze wijk die gebouwd werd in de jaren tachtig. De woningen waren toe aan een opknapbeurt, besloot Ymere in 2020. Door samen met een bewonersgroep op te trekken, werd ervoor gezorgd dat er voldoende draagvlak was voor het renovatieproces. De Bouwmeesterbuurt heeft onder andere een nieuwe uitstraling gekregen dankzij houten, groene gevels en zijn volledig verduurzaamd door het installeren van bijvoorbeeld mechanische ventilatie en zonnepanelen. Het gros van de woningen heeft hierdoor een A++ label gekregen.

Op het voormalige bouwterrein aan de S. van Ravesteynstraat werd het feest gevierd met onder anderen ook wethouder Alexander Sprong die vooral blij was met de goede isolatie van de woningen en de zonnepanelen op de daken. “Hiermee gaat de energierekening omlaag en werken we aan ons doel om de eerste grote energieneutrale stad te worden.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto